Akbelen DirenişiDoğa MücadelesiEkolojiManşetVideo

Akbelen abluka, jammer, kavurucu sıcak altında: Doğayı katledenler işçiyi de katlediyorlar

0
Akbelen
Fotoğraf: Cansu Acar

Muğla’da bulunan Akbelen Ormanı’nı genişletilmek istenen kömür madenine karşı dokuz gündür savunan İkizköylüler ve ekoloji aktivistleri, bugün (1 Ağustos) sabah 6 sularından itibaren nöbet alanının ablukaya alınmasına ve iletişimin engellenmesine tepki göstererek bir basın açıklaması düzenledi.

‘Kıyım sadece insana değil’

İkizköy Çevre Komitesi Başkanı Nejla Işık, 24 Temmuz’dan bu yana yalnızca ormana değil, insana, hayvana, havaya, suya ve toprağa karşı da bir kıyım gerçekleştirildiğini vurgulayarak Akbelen Ormanı’nda dokuz gündür devam eden ekoloji mücadelesine destek çağrısı yaptı.

‣ Akbelen’de gün kolluk kuvvetlerinin ‘ağaç budama’ ablukası ile başladı

Çevre Mühendisi Deniz Gümüşel ise termik santral işçilerine seslenerek “Doğayı katledenler işçiyi de katediyor” dedi.

Termik santrallerin işletimindeki sağlık kriterlerine aykırı durumlara değinen Gümüşel, işçi sağlığının ve işçi haklarının hiçe sayıldığının altını çizdi.

‣ Termik santrali işçilerine Akbelen çağrısı: İşçinin yeri toprağı için direnen köylülerin yanıdır!

‘Tavlı önce Çanakkale’de ağaç kestirdi, şimdi Muğla’da kestiriyor’

Avukat İsmail Hakkı Atal, Muğla Valisi Orhan Tavlı’nın 2016-2020 arasında Çanakkale Valisi olarak görev yaptığı sırada Alamos Gold adlı şirketin 350 bin ağacı kesmesine müsaade ettiğini hatırlatarak, Tavlı’nın şu anda da Muğla Valisi olarak orman katliamı gerçekleştirdiğini ifade etti.

Atal, Tavlı’nın İl Jandarma Komutanı’na emir ve talimat veren konumda ve ildeki kamu düzenini tesis etmekle görevli olduğunu belirterek, kendisinin Anayasal suç işleyerek bizzat kamu düzenini bozduğunu belirtti.

‣ ‘Muğla Valiliği kamuoyunu yanıltıyor: Akbelen’de ekoloji mücadelesi devam ediyor!’

You may also like

Comments

Comments are closed.