ManşetTürkiye

Ahmet Şık’a “Yalnız Değilsin” mektupları yollandı

0

Gazeteci Şık’ın “özgür, adil, eşit bir dünya düşüne inananlar” ve ona yalnız olmadığını bir kez daha hatırlatmak isteyenler, bugün Ahmet Şık’a mektuplar yolladılar.

Ergenekon soruşturması kapsamında tutuklanan Şık’a yalnız olmadığını hatırlatmak için yazıları mektupları göndermek için Galatasaray Postanesi önünde toplandı.

Mektupları göndermeden önce basın açıklaması yapan grup ellerindeki mektupları havaya kaldırarak sloganlar attı. Yapılan basın açıklamasında :“Biz Ahmet Şık’ta ve yayınlanmamış kitabında suç arayanları, toplu mezarları, ‘Yargısız infaz yaptık’ diyenleri görmeye davet ediyoruz.

Bizler  Ahmet Şık’ın yayınlanmamış kitabında Ergenekon arayanları ‘Devlet rutin dışına çıkabilir’ diyen Cumhurbaskanını, ‘Devlet adına kurşun atan ve yiyen de şereflidir’ diyen başbakanı, ‘Milli Güvenlik Kurulu ne emir verdiyse biz onu yaptık’ diyen polis şefini görmeye davet ediyoruz . “ dendi.

Basın açıklamasının ardından mektuplar toplu bir şekilde Galatasaray Postanesi’nden Ahmet Şık’a gönderildi.

Ahmet Şık’a mektup kampanyası ahmetbiziz.wordpress sitesinden de sürdürülüyor.

ahmetbiziz.wordpress sitesinin yürüttüğü mektup kampanyasının çağrı metninde şu ifadeler yer alıyor:

“Ahmet Şık gazetecidir ve şimdiye kadar “derin veya sığ güçleriyle” devletin gerçekleştirdiği yargısız infazları, işkenceleri, gözaltında kayıpları, faili meçhulleri yazarak tarafı belli etmiş bir gazetecidir.

O; evladını kaybedilmiş tüm analar nezdinde Emine Ana’nın, Arat’ın, Fadime Ana’nın, Manisa’lı çocukların, Armutlu’daki ailelerin, yok sayılan Kürtlerin, hakları yenen işçilerin, işkence gören devrimcilerin yanındadır.

Ancak Türkiye tarihinde alışık olduğumuz “derin komedilere” bir yenisi eklenerek özgürlüğü, düşmanı olanlar gibi olmakla suçlanarak, gasp edildi.

Ne Ahmet Şık’ın masumiyetini karalayabilir ne de onun masumiyetiyle kendi pisliğinizi gizleyebilirsiniz.

Biz Ahmet’in temizliğine, Ahmet’in özgür, adil, eşit bir dünya düşüne inananlar, Ahmet’e yalnız olmadığını söyleyen mektuplarımızı gönderiyoruz.”

Selda Arzuman

More in Manşet

You may also like

Comments

Comments are closed.