Doğa MücadelesiManşet

Ağaç katliamına yetkililer ilgisiz

0

Antalya Muratpaşa İlçesi Ermenek mahallesinde yüzlerce yıllık çam ağaçlarının kesilmesine, pazar günü dahil devam ediliyor.

Ağaçların sebepsiz ve gereksiz kesilmesine tepki gösteren mahalle sakinleri ”Katliam sürüyor, yetkililer uyuyor” diyerek tepki gösterdiler.

Yetkililer ilgisiz
Yüzyıllık ağaçlarınsebepsiz kesilmesine tepki gösteren mahalle halkı, yetkililerin ilgisizliğindende şikayetçi. Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan mahalle sakinlerinden Ayşen Öz, “Yaklaşık 15 gün önce ağaçların kesimine başladılar. Bir çok yerebaşvurmamıza rağmen hiçbir yetkili yüzyıllık ağaçların kesilmesini engellemediği gibi  katliamın nedeninide açıklayamıyor.” dedi.

Ayşen Öz, Antalya merkezinde adeta oksijen deposu olan bölgedeki ağaçların kesilmesini katliam olarak yorumladı. Öz, “Yeşil alan fakiri olan Antalya’mız daha da ağaçsız hale getirilmek isteniyor. Aşırı su kullanan sürekli bakım isteyen işletim maliyeti yüksek bazen rant kapısı olan çim ve çiçeklerden oluşan ağaçsız parklar yeşilalan değildir. Yeşil alan gölgesinde serinleyeceğimiz spor yapabileceğimiz oksijen kaynağı  uzun ömürlü ağaçların olduğu kuşlara ve canlı yaşama ev sahipliği yapan az bakım gerektiren az su kullanan kendiliğinden yaşayan alanlar olmalıdır” dedi.

Doğaya karşı fırsatçılık
Yol yapım çalışması bahanesi ile ağaçların kesilmesinin en hafif değimiyle doğaya karşı bir fırsatçılık olduğunu söyleyen Öz, “Okullarımızdaki öğrencilere bazıaylarda ağaç dikimi yaptırılıyor, bu gerçekten sevindirici bir olay. O ağaçların özellikle de çam ağaçları oluşu bu ağaca verdiğimiz sevgiyi degösteriyor. Bizler onların sayesinde temiz hava alıyoruz. Onların sayesindeyağmur damlacıklarını görüyoruz. Yine onların sayesinde gölgelerde oturuyoruz.Şimdi mahallemizdeki yüzyıllık ağaçların çoğu hiçbir gerekçe olmadan kesiliyor.”dedi.

Çok geç olmadan
“Sizler hiç ağaç diktiniz mi? Bir ağacın kaç yılda yetiştiğini biliyor musunuz? Hiç mi vicdanınız sızlamıyor bu ağaçlar kesilirken? İnsan, çocuğu gibi gördüğü bu ağaçların kıyımına nasıl müsaade ediyor?” diye sorular soran Öz, “Yolçalışmaları elbette yapılacak. Zorunlu kalındığında ağaçta kesilebilir. Ancak yol güzergahında olmayan ağaçları da kesiyorlar. Çok geç olmadan bu katliam durdurulmalı” şeklinde konuştu.

(muhalefet.org)

You may also like

Comments

Comments are closed.