DünyaEkolojiKültür-SanatManşet

Banksy’nin Londra’daki yeni eserine saldırı

0

Sokak sanatçısı Banksy‘nin İngiltere‘nin başkenti Londra‘nın kuzeyindeki bir binanın duvarına resmettiği son eseri olduğu tahrif edildi.

Finsbury Park‘ta bulunan duvar resmine bu sabah saldırı düzenlendiği görüldü.

Londra’da geçtiğimiz haftasonu bir bina duvarında ‘beliren’ ağaç resminin Banksy’nin eseri olduğu ortaya çıkmış; sanatçı da resmin kendine ait olduğunu doğrulamıştı. Banksy’nin beyaz bir duvar üzerine yeşil boya ile yaptığı ağaç resminde duvarın önünde duran ve  derin şekilde budanan budanan ağacı yeşillendirerek, ‘tamamladığı’ görülüyordu.

Yeşili yok eden ‘ağaç budama’ya Banksy müdahalesi

Duvar resminde elinde basınçlı yıkayıcı olan ve  görünüşe göre bir apartman bloğunun kenarına yeşil boya sıkan bir kadının gerçek boyutlu bir tasviri bulunuyor. Ön planda ağaçla birlikte görülen ve duvarın ortasında yer alan yeşil boya ise, kesilen bitkinin yapraklarına gönderme yapıyor.

Eserin fotoğrafının sosyal medyada yayılmasıyla beraber birçok insan da Finsbury Park’a akın etmişti.

Kent Konseyi, resmin kaldırılmayacağını söylemişti

BBC’ye konuşan bölgede sakinlerinden 35 yaşındaki Matt McKenna,  köpeğiyle birlikte yürüyüşe çıktığı sırada duvar resminin üzerine beyaz boya sürüldüğünü gördüğünü kaydetti; “Bu, gerçekten utanç verici” dedi.

Resmin üzerindeki beyaz boya ortaya çıkmadan önce, Islington Konseyi grafiti silme ekibinin söz konusu eserden haberdar olduğunu ve bu eserin ekip tarafından kaldırılmayacağını bildirmişti. Konsey, eserin önünde bulunan ve birlikte bakıldığında yeşillenmiş bir ağaç gibi görülen ağacın 40 ila 50 yaşlarında bir kiraz ağacı olduğunu ve durumunun iyi olmadığını aktarmıştı.

Ağacın eski sağlığına kavuşması ve yeniden yeşillenmesi için de çalışma yapılacağı bilgisi verilmişti.

 

More in Dünya

You may also like

Comments

Comments are closed.