Akbelen DirenişiDoğa MücadelesiEkolojiManşetVideo

İkizköy, dünyaya dört dilde seslendi: Sesimiz olun, Akbelen’de ekokırımı durdurun

0
Akbelen

Muğla‘da yer alan Akbelen Ormanı‘ndaki ekolojik yıkımın durdurulmasına yönelik mücadeleyi 11 gündür sürdüren ekoloji aktivistleri, yapılan hukuksuz ekokırıma yönelik ulusal ve uluslararası kamuoyu oluşturmak adına dört dilde çağrı yayımladı.

İklim Adaleti Koalisyonu ekoloji savunucularından Levent Büyükbozkırlı, Türkçe, İngilizce, Fransızca ve İspanyolca dillerinde yayımlanan video mesajlarla, tüm dünyaya Akbelen için harekete geçme ve İkizköylülerle dayanışma gösterme çağrısında bulundu.

Akbelen’deki yaşam alanı mücadelesinin dokuzuncu gününde hazırlanan video mesajlarda, şu ifadelere yer verildi:

Bugün Türkiye‘deki mücadelemizin 9’uncu günü. Muğla ili İkizköy köyündeki Akbelen Ormanı’nın yok edilmesini engellemek için direniyoruz. İçtaş-Limak şirketi termik santralleri için bu ormanı kömür madenine dönüştürmeyi hedefliyor. Ancak maden bununla sınırlı kalmayacak ve tarım alanlarına, ormanlara ve zeytinliklere yayılmaya devam edecek. Dolayısıyla iklim krizinin açıkça en önemli küresel sorun olduğu bir bağlamda, Muğla ekosistemini korumak ve bölge halkından çok sayıda kişinin kanserden ölmesini önlemek için Akbelen ormanını mutlaka korumalıyız. Bu nedenle bu katliam ne pahasına olursa olsun durdurulmalıdır.

Mücadelemizi her zaman barışçıl bir şekilde sürdürmemize rağmen ordu ve polis güçlerinin orantısız şiddetine maruz kaldık. Ama vazgeçmeyeceğiz. Son ağaca kadar mücadelemizi sürdüreceğiz ve bu ormanın bir ölüm çukuruna dönüşmesine izin vermeyeceğiz. 

Ekolojik mücadelemiz tüm canlılar için refah dolu bir yaşam sağlamayı amaçlamaktadır. Ekolojik mücadele, demokratik mücadelenin merkezinde yer alır. Bu nedenle çağrımız demokrasiye inanan herkesedir. Sesimiz olun ve bu mesajı tüm dünyaya yayın. Bu ekokırımı durdurmak için bizimle dayanışma içinde olun.”

‣ Turkish activists call on intl’l community to speak up to stop ecocide in Akbelen Forest

Barça’ya çağrı yineleniyor

Ayrıca metnin İspanyolca versiyonunda Limak Holding‘in futbol kulübü FC Barcelona ile yaptığı stadyum yenileme anlaşmasının iptal edilmesine yönelik çağrı yinelenerek şu ifadelere yer veriliyor:

“Barselona futbol takımının yeni stadyum inşaatı ihalesini Limak Holdinge verdikleri bilgisini aldık. Barselona ekibine çağrıda bulunuyoruz; bizimle dayanışma içinde olun ve bu ihaleyi iptal edin.”

‣ Barça üzerindeki baskı artıyor: Camp Nou’yu yapanlar Akbelen’i yıkanlar
‣ Akbelenliler, ormanları için BM’ye başvurdu

You may also like

Comments

Comments are closed.