DünyaManşet

Afganistan’da 6,5 büyüklüğünde deprem: En az 13 can kaybı

0

Afganistan‘ın Hindikuş bölgesindeki Pakistan sınırına yakın bir noktada dün (21 Mart) akşamı meydana gelen 6,5 büyüklüğündeki deprem nedeniyle Afganistan’da dört, Pakistan’da dokuz kişinin hayatını kaybettiği, 120 kişinin ise yaralandığı bildirildi.

ABD Jeolojik Araştırmalar Merkezi’nden yapılan açıklamada, depremin merkez üssünün, Afganistan’ın kuzeydoğusundaki Badahşan vilayetinin Curm ilçesi olduğu bildirildi. Açıklamada, depremin yerin 187,6 kilometre derinliğinde gerçekleştiği kaydedildi.

Taliban Hükümeti Sözcüsü Zabihullah Mücahid, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, “Ülke genelindeki tüm sağlık merkezlerine hazır olma emri verildi, sarsıntının şiddetli olmasına rağmen şu ana kadar Tahar, Badahşan, Kunduz ve Pencşir vilayetlerinden can kaybıyla ilgili olumsuz bir haber gelmedi” ifadesini kullandı.

Başkent Kabil‘de yaklaşık 30 saniye sürdüğü belirtilen depremde insanlar panik içerisinde sokaklara çıktı.

Depremin derinliğinin 187 kilometre olmasının yıkımı azalttığı belirtildi. Ancak sarsıntıların Hindistan’ın başkenti Delhi‘nin yanı sıra Tacikistan, Kırgızistan ve Özbekistan‘da, toplam 280 milyon kişinin yaşadığı bir alanda hissedildiği kaydedildi.

Ne olmuştu?

Geçtiğimiz yıl Afganistan’ın doğusunda meydana gelen 6,1 büyüklüğündeki depremde binden fazla kişi hayatını kaybetmişti.

‣ Afganistan’daki şiddetli depremde en az 920 kişi yaşamını yitirdi

Pakistan’ın kuzeyinde 2005 yılında meydana gelen 7,5 büyüklüğündeki deprem ise en az 73 bin kişi ölümüne yol açmıştı.

More in Dünya

You may also like

Comments

Comments are closed.