DünyaManşet

Afganistan’daki şiddetli depremde en az 920 kişi yaşamını yitirdi

0

Afganistan‘da bugün erken saatlerde meydana gelen 6,1 büyüklüğündeki depremde son bilgilere göre 930kişinin hayatını kaybettiği, 600 kişinin yaralandığı bildirildi.

Uzak dağ köylerinden gelen bilgilerle ölü sayısının artması bekleniyor.

ABD Jeolojik Araştırma Kurumu (USGC), depremin Pakistan sınırına yakın Khost kentinden yaklaşık 44 kilometre uzaklıkta olduğunu açıkladı.

Avrupa‑Akdeniz Sismoloji Merkezi (EMSC), depremin Pakistan, Afganistan ve Hindistan‘da yaklaşık 119 milyon kişi tarafından hissedildiğini söyledi.

Afganistan yerel basınına yansıyan fotoğraflarda evlerin enkaza dönüştüğü ve çok sayıda insanın hayatını keybetmiş olduğu görülüyor. Helikopeterlerle dağlık bölgelerde kurtarma çalışmaları devam ediyor.

İçişleri yetkilisi Salahuddin Ayubi, teyit edilen ölümlerin çoğunun doğu  eyaleti Paktika‘da olduğunu söyledi.

ABD liderliğindeki uluslararası gücün yirmi yıllık savaşın ardından geri çekilmesi Taliban’ın ülkeyi ele geçirmesinden bu yana Afganistan, ciddi bir ekonomik krizle boğuşuyor.

Taliban’a tepki olarak birçok hükümet Afganistan’ın bankacılık sektörüne yaptırımlar uyguladı ve milyarlarca dolarlık kalkınma yardımını kesti.

Depremin ardından insani yardım devam ediyor ve ülkede Birleşmiş Milletler gibi uluslararası kuruluşlar faaliyet gösteriyor.

Afgan dışişleri bakanlığı, herhangi bir uluslararası kuruluşun yardımını memnuniyetle karşılayacaklarını belirtti.

 

More in Dünya

You may also like

Comments

Comments are closed.