2023 KAHRAMANMARAŞ DEPREMİKadınLGBTİ+ManşetTürkiye

Afet için Feminist Dayanışma: Mor tır yola çıkıyor

0
Fotoğraf: Şehlem Kaçar / csgorselarsiv.org

Afet için Feminist Dayanışma Grubu, 6 Şubat’ta Kahramanmaraş’ta meydana gelen depremlerin ardından bölgede kadın ve LGBTİ+ bireylerin ihtiyaçlarının yeterince karşlanmadığı ve ihtiyaçlara erişimde ayrımcılığa uğradıklarını belirterek, feminist yardım göndereceğini açıkladı.

Bölgedeki kadın ve çocuklara yönelik destek çalışmalarını feminist bakış açısıyla yürütmeye çalışan grup, önümüzdeki günlerde deprem bölgesine gönderilmek üzere özellikle kadın ve çocuklara yönelik yardım çağrısı yaptı.

Afet için Feminist Dayanışma Grubu, yaptığı çağrıda şu ifadelere yer verdi:

“Deprem bölgesindeki kadın, LGBTİ+ ve çocukların ihtiyaçlarının yeterince karşılanmadığını biliyoruz. İstanbul’dan bölgeye yollayacağımız tırı birlikte dolduralım, feminist dayanışmamızı büyütelim.”

Dayanışma Grubu’ndan yapılan çağrıda özellikle, ped, gebelik testi, kadın ve çocuklar için çeşitli kıyafetler ve hijyen ürünlerine ihtiyaç olduğu vurgulandı.

Grup, yaptığı açıklamada şunları ekledi:

Üzgünüz, kızgınız, öfkeliyiz! Bu yıkımın asıl sorumlusunun deprem değil ihmalkarlık, rant hırsı olduğunu biliyoruz. İlk günden beri farklı şekillerde kadın, LGBTİ+ ve çocuklarla dayanışmaya çalışıyoruz. Deprem bölgesinde özellikli ihtiyaçlarının yeterince karşılanmadığını görüyoruz. Felaketlerin kadınlar ve LGBTİ+’lar üzerindeki katmanlı etkisine ve ihtiyaçlara erişimde karşılaştıkları ayrımcılığa şimdiden tanığız. İstanbul’dan bölgeye yollayacağımız tırı beraber doldurup feminist dayanışmamızı büyütelim.

Katkıda bulunmak isteyen vatandaşların yardım malzemelerini İstanbul’un Beyoğlu, Kadıköy ve Bakırköy ilçelerinde yer alan merkezlere saat 14.00-21.00 saatleri arasında bırakmaları gerekiyor. Mor tır, 19 Şubat’a kadar yardımları toplayarak afet bölgesi için yola çıkacak.

You may also like

Comments

Comments are closed.