ManşetTürkiye

Af Örgütü Genel Sekreteri Shetty, insan hakları savunucularını Silivri Cezaevi’nde ziyaret etti

0
Uluslararası Af Örgütü Genel Sekreteri Salil Shetty

Uluslararası Af Örgütü Genel Sekreteri Salil Shetty, Büyükada soruşturması kapsamında yaklaşık 3 aydır tutuklu bulunan Uuluslararası Af Örfgütü Türkiye Şubesi Direktörü İdil Eser’i, tutuklu bulunduğu Silivri Cezaevi’nde ziyaret etti.

Uluslararası Af Örgütü Genel Sekreteri Salil Shetty

Yaklaşık 1 saat süren ziyaret sonrası açıklamada bulunan Shetty, İdil Eser ile birlikte tutuklananların sadece insan hakları çalışmaları nedeniyle cezaevinde bulunduğunu savunarak, “Bu insanların derhal tahliye edilmesi gerekir” dedi.

Adalet Bakanlığı’ndan aldığı özel izin ile Cumartesi günü (9 Eylül) öğle saatlerinde Silivri Ceza ve İnfaz Kurumları Kampüsü’ne gelen Uluslararası Af Örgütü Genel Sekreteri Salil Shetty, Büyükada soruşturması kapsamında yaklaşık 3 aydır Türkiye’de bulunan Uluslararası Af Örgütü Türkiye Şubesi Direktörü İdil Eser’i ziyaret etti.

Salil Shetty, İdil Eser’i ziyaret etmek için tutuklu bulunduğu cezaevine geldiğini belirterek, “İdil Eser ve arkadaşları Büyükada’da düzenlenen çalıştay sırasında tutuklandılar, hiçbir delil sunulmadan. Sadece insan hakları alanında yaptıkları çalışmalar nedeniyle tutuklandılar. Ben buraya hem Uluslararası Af örgütünün dayanışmasını göstermek için hem de insan haklarının suç olmadığını ifade etmek için geldim” dedi.

Shetty konuşmasını şöyle sürdürdü: “Görüşme yaklaşık bir saat sürdü. Biliyorsunuz İdil’in ailesi yok. Ve şu anda, halihazırda yakın arkadaşları da onunla görüşemiyor. Ben Adalet Bakanlığı ile görüşmemde arkadaşlarının da gelip onu ziyaret edebilmesi için bir talepte bulundum. Umarım bu talep de gerçekleşir ve arkadaşları gelip onu ziyaret eder.”

 

(Cumhuriyet)

More in Manşet

You may also like

Comments

Comments are closed.