İnsan HaklarıKadınManşet

Adli Tıp, demans hastası Aysel Tuğluk için ‘cezaevinde kalamaz’ raporu verdi

0

Adli Tıp Kurumu (ATK), demans hastasılığına rağmen tutuklu bulunan Kürt siyaetçi ve avukat Aysel Tuğluk hakkında ‘cezaevinde kalamaz’ raporu düzenledi.

Tuğluk, hastalığına rağmen 595 gündür cezaevinde.

Uzmanlar ve sivil toplum, Tuğluk’un durumunun bu şekilde raporlaştırması için yıllardır mücadele vermesine ve hastalığının defalarca bulgular arasında yer almasına rağmen bu rapor uzun süredir verilmemişti.

Ancak avukatlar, Tuğluk’un tahliyesi için mahkeme kararının da gerektiğin belirtiyor. Şimdi, kararın ardından mahkemenin Tuğluk’un tahliye kararını vermesi bekleniyor.

Tuğluk’un avukatları, HDP Milletvekilleri Züleyha Gülüm, Serpil Kemalbay, Aysel Tuğluk’un kardeşi Alaattin Tuğluk gece boyunca olası bir tahliye için Kandıra Cezaevi önünde bekledi.

Ancak mahkemenin tahliye kararı düzenlememesi nedeniyle tahliye olmadı.

Aysel Tuğluk için 1000 Kadın grubu, Tuğluk’un bir an önce tahliye edilmesi bırakılması için mahkeme heyetini göreve davet etti.

‣ Demans hastası Çevik Bir’e tahliye; Aysel Tuğluk’a ifade mecburiyeti

‣ ‘Demans hastası Aysel Tuğluk’a zorla savunma yaptırmak işkencedir’

Tuğluk, ifade veremeyecek durumda olması ve birkaç kez konuşamadığını mahkemeye beyan etmesine rağmen Kobane Davası kapsamında görülen duruşmalarda ifade vermeye zorlanmış, sivil toplum bunun işkence olduğunu söyleyerek tepki göstermişti.

 

You may also like

Comments

Comments are closed.