Ekolojik YaşamManşet

Adana’da “Zehirsiz Ev” atölyesi

0

Yeşiller ve Sol Gelecek Partisi Adana Temsilciliği tarafından organize edilen “Zehirsiz Ev” atölyesi haftasonu (7-8 Şubat) Adana ‘da düzenlendi.

30

Buğday Ekolojik Yaşamı Destekleme Derneği gönüllülerinden ve www.zehirsizev.com adresinin sahibi Mercan Uluengin zehirsiz ev fikrini ilk sekiz yıl önce anne olduğunda düşünmeye başlamış.

Asıl mesleği reklamcılık olan ve mesleğini icra etmeyen Mercan bu işi de tamamen gönüllü yapıyor. Marketlerden satın aldığımız onlarca temizlik ve bakım ürününün bizleri ve evlerimizi zehirlediğini söyleyen ve bu etkileri olabildiğince azaltmak için çalışmalara,  araştırmalara ve denemelere başlayan Mercan, 3 yıl önce de zehirsizev.com u kurmuş.

Aslında tamamen zehirsiz bir evin mümkün olamayacağını, bu yaptığının her gün kullandığımız ürünlerden zehirli maddeleri eksiltme girişimi olarak tanımlıyor yaptığı işi.

Biz katılımcılar da ilk gün boyunca evimizde nasıl daha dikkatli oluruz ve neler yapabilirizi sorgulayıp Mercan’dan yeni tarifler öğrendik. 2. Gün ise daha kapsamlı bir çalışma içerisine giren gönüllüler uygulamalı olarak kendileri için zehirsiz temizlik  malzemeleri yaparak öğrendiklerini daha fazla kişiye  aktarma sözü verdiler.

Tarifler için www.zehirsizev.com web sayfasını ziyaret etmek mümkün.

 

Haber: Büşra Güder

(Yeşil Gazete)

You may also like

Comments

Comments are closed.