Spor

Adalı ve Havutçu gözaltında

0

Futbolda şike iddialarına yönelik soruşturma kapsamında futbolcu İbrahim Akın ve İskender Alın gözaltına alındı. BJK yöneticisi Tayfur Adalı ile Teknik Direktör Tayfur Havutçu da emniyete geldi. Adalı, “Telefonla çağırdılar ifade vermeye geldim. Beşiktaş bu işten temiz çıkacak” dedi. Futbol Federasyonu Başkanı Aydınlar da şike soruşturmasına yeni kulüplerin katılacağı işaretini verdi.

İstanbul Emniyet Müdürlüğüne getirilen iki futbolcu, sağlık kontrollerinin yapılması için Haseki Eğitim ve Araştırma Hastanesine getirildi.

Sağlık kontrolünden geçirilen Akın ve Alın daha sonra tekrar Emniyet Müdürlüğü’ne götürüldü.

Futbolcular, hastane çıkışında gazetecilerin “Neden gözaltına alındınız?” sorusunu yanıtsız bıraktı.

Adalı ve Havutçu emniyette

Bu arada futbolda şike iddialarına yönelik soruşturma kapsamında İstanbul Emniyet Müdürlüğü tarafından şüpheli sıfatıyla ifade vermek için çağrılan Beşiktaş Futbol Komitesi Başkanı Serdal Adalı ve teknik direktör Tayfur Havutçu İstanbul’a geldi.

Tayfur Havutçu ve Adalı daha sonra İstanbul Emniyet Müdürlüğü’ne geldi.

“Beşiktaş bu işten temiz çıkacak”

İstanbul Emniyet Müdürlüğünün Vatan Caddesi’ndeki yerleşkesine, garaj kapısından giriş yapan Beşiktaşlı Serdal Adalı, “Telefonla çağırdılar ifade vermeye geldim. Beşiktaş bu işten temiz çıkacak” dedi.

Adalı, daha sonra avukatlarıyla İstanbul Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü’nün bulunduğu kata çıktı. Kulübün futbol takımı teknik direktörü Tayfur Havutçu da, avukatlarıyla İstanbul Emniyet Müdürlüğüne geldi.

‘İşin içinde hiç ismi geçmeyen kulüp de var’

Futbol Federasyonu Başkanı Aydınlar , şike soruşturmasına yeni kulüplerin katılacağı işaretini verdi.

Futbol Federasyonu Başkanı Mehmet Ali Aydınlar dün gece bir televizyon programına telefonla katıldı ve önemli açıklamalar yaptı.

Aydınlar, ellerinde delil olmadığını belirterek bu durumda karar vermelerinin mümkün olmadığını dile getirdi.

Aydınlar’ın en ilginç açıklaması ise soruşturmanın gideceği yön hakkında oldu: “Biz hangi kulüplerin bu işin içinde olduğunu biliyoruz. Kulüplerin isimlerini biliyoruz. Hiç ismi geçmeyen kulüp de var bu işin içinde. Ama şu anda size söylemem mümkün değil.”

Üç hakemin bu soruşturmanın içinde olduğuna dair bilgisi olmadığını dile getiren Aydınlar, “Evet daha önceki açıklamalarımda ‘Durum çok vahim, yargı kararını beklemeden, karar vereceğiz’ dedim. Ama şimdi de tersini söylemedim. Durum değişmedi. Yargı kararını beklemeden karar vereceğiz. İddianameyi bekleyeceğiz” diye konuştu.

Hastanede Aziz Yıldırım’a yaptığı ziyaretle ilgili ise şunları söyledi: “Tamamen insani bir ziyarettir. Aziz Yıldırım bir kulüp başkanıdır, benim de kulübümün başkanıdır. Kendisini ziyaretim tamemen insanidir. Bu ziyarette de kendisine geçmiş olsun dedim, başka da bir şey konuşulmamıştır.”

More in Spor

You may also like

Comments

Comments are closed.