ManşetTürkiye

Adaletin 200’ü

0

Ahmet Şık ve Nedim Şener’in gazeteci arkadaşları iki gazetecinin tutuklanışının 200’üncü gününde, iddianamenin açıklanmasının hemen ardından “Adaletin 200’ü” sloganıyla bir yürüyüş düzenliyor

Ahmet Şık ve Nedim Şener’in tutukluluklarının 200’üncü gününde gazetecilere özgürlük isteyen basın emekçileri, demokratik kurum temsilcileri 8 Eylül Pazar günü saat 13.30’da Galatasaray’dan Taksim’e yürüyecek. Ahmet ve Nedim’in gazeteci arkadaşları imzasıyla yapılan çağrıda ODA TV iddianamesinin dava nedeniyle hapishanede olanların bir hiç için tutuklu bulunduğunu gösterdiğini belirterek “Nedim ve Ahmet’in bu iddianame karşısında hiç olmadığı kadar büyük bir desteğe ihtiyaçları var. Çünkü artık net biçimde ortaya çıktı ki Ahmet ve Nedim’i tutuklatan güç hukukun gücü değil. Dolayısıyla bu tutukluluğu sona erdirecek gücü de salt hukukla bulmak mümkün olmayacak” denildi.

Adaletin 200’ü sloganıyla gerçekleşecek olan eylemin çağrı metni şöyle:

“Ahmet ve Nedim’in gazeteci arkadaşları” sezonun ilk eylemini başlatıyor…

18 Eylül Pazar Saat 13.30’da Galatasaray’dan Taksim’e yürüyüş yapılacak…

Ana slogan “adaletin 200’ü”. Ahmet Şık ve Nedim Şener’in tutuklanışının 200’üncü gününde, iddianamenin açıklanmasının hemen ardından basın açıklaması yapılacak.

Açıklanan iddianamenin yetersizliği, sadece Ahmet ve Nedim’in değil, Odatv davasından tutuklu bulunan tüm sanıkların aylardır bir hiç için tutuklu bulunduğunu gösteriyor. Ancak Ahmet ve Nedim özelinde durum daha da vahim. İddianamede her ikisinin de gıyabında yapılan, bir iki cümlelik sözde konuşma dışında onları bu davaya bağlayan hiçbir olay bulunmuyor.

Nedim ve Ahmet’in bu iddianame karşısında hiç olmadığı kadar büyük bir desteğe ihtiyaçları var. Çünkü artık net biçimde ortaya çıktı ki Ahmet ve Nedim’i tutuklatan güç hukukun gücü değil. Dolayısıyla bu tutukluluğu sona erdirecek gücü de salt hukukla bulmak mümkün olmayacak.

Ahmet ve Nedim bizim sembolümüz. Onların özgürlüğüne kavuşması, önce tutukluluklarının bitmesi, ardından beraat etmeleri, Türkiye’de basını çevreleyen görünmez duvarlardan iki tuğla indirmek anlamına gelecek. Gazetecilik etiğine sahip çıkan bir grup gazeteci, bu tuğlaları kırma çabasıyla aylardır faaliyet gösteriyor. 18 Eylül’de vereceğiniz destek, Ahmet ve Nedim’in yanı sıra gazetecilerin bu çabasını da bir adım öteye taşıyacak..

Özetle,
Basın açıklamasına gelin.
Sadece gelmekle kalmayın, arkadaşlarınızı da getirin.
Sadece Ahmet ve Nedim için değil tüm tutuklu/yargılanan gazeteciler için de slogan atın.
Sadece tutuklu gazeteciler için değil ‘medya’yı değiştirmek için de yürüyün.

sevgiler…

Ahmet ve Nedim’in gazeteci arkadaşları

More in Manşet

You may also like

Comments

Comments are closed.