Türkiye

‘Adaletin 200’ü için yürüdüler

0

Gazeteci Nedim Şener ve Ahmet Şık‘ın tutuklanışının 200. günü nedeniyle Galatasaray’la Taksim arasında “Adaletin 200’ü” yürüyüşü gerçekleştirildi. Grubun Taksim’e çıkmasına polis izin vermedi.

Daha önce “Adaletin Kara 100’ü” için yürüyen Ahmet Şık ve Nedim Şener’in arkadaşları bugün de “Adaletin 200’ü” için yürüdü.

Galatasaray Lisesi’nin önünden yürüyüşe başlayan grup İstiklal Caddesi boyunca sloganlar atarak ilerledi. Yürüyüşe Ruşen Çakır, Banu Güven, Murat Sabuncu, Ayşenur Arslan, Mete Çubukçu, Musa Ağacık, Leman Sam, Sırrı Süreyya Önder, CHP milletvekilleri Gürsel Tekin, Süleyman Çelebi, Umut Oran, Sezgin Tanrıkulu gibi tanınmış isimler de destek verdi. “Direniş Yetimleri” adlı müzik grubu, yürüyüş kortejinin önünde yürüyerek müzikleriyle eyleme renk kattı.

Ellerinde “Adaletin 200’ü”, “Yansak da dokunacağız”, “Sansüre hayır”, “Özgür basın için sokaktayız” gibi dövizler ve pankartlar taşıyan gazeteciler Taksim Medyanı’na doğru yürüyüşlerini sloganlar eşliğinde sürdürdü. Ancak Taksim Meydanı’na varmadan polis tarafından durduruldu ve basın açıklamasını burada yapmak zorunda kaldı.   Gazeteci Nedim Şener ve Ahmet Şık’ın tutukluluklarının 200. gününde yapılan yürüyüşe çok sayıda medya mensubu ve STK üyeleri katıldı. Şener ve Şık için gerçekleştirilen yürüyüşün tüm tutuklu gazeteciler için yapıldığı belirtildi.

(Emek Dünyası)

More in Türkiye

You may also like

Comments

Comments are closed.