ABD, Türkiye’den IŞİD’e karşı İncirlik’i kullanım hakkını istedi

ABD Savunma Bakanı Chuck Hagel, IŞİD’le mücadelede Türkiye’nin İncirlik Üssü’nü ABD’ye açmasını istedi. Hagel, Türkiye’nin Suriyeli ılımlı muhalif güçlerin eğitimine de yardım edebileceğini söyledi.

8 incirlikHagel gazetecilere yaptığı açıklamada, Türkiye’nin IŞİD’le mücadeleye verebileceği en büyük desteğin ABD’nin operasyonlarda İncirlik Üssü’nü kullanmasına izin vermek olacağını söyledi. Hagel, Türkiye’den izin çıkması halinde ABD’nin Suriye’ye en yakın NATO üssü olan İncirlik’e çeşitli uçakları konuşlandıracağını ifade etti. ABD Savunma Bakanı, Türkiye’nin IŞİD’le mücadele için askeri kapasitesinin bulunduğunu ve bunun çok ‘değerli’ olduğunu da vurguladı.

Savunma Bakanı, Türkiye’nin ılımlı Suriyeli muhalife eğitim ve teçhizat verilmesi konusunda da yardım etmesini istedi. Bu talepleri Türk yetkililerle bu hafta içinde görüştüklerini belirten Hagel, Ankara’nın Suriye içinde güvenli bölge talebinin ‘aktif bir şekilde’ değerlendirilmese de Amerikan yetkililerin bu konuda görüş alışverişine açık olduklarını söyledi. Hagel daha önce tampon ya da güvenli bölgenin Washingon’ın planlamaları arasında yer almadığını açıklamıştı.

 

 

İLGİLİ HABERLER

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

‘Süper zenginlere vergi’ G20 Zirvesi’nin sonuç bildirisine girdi

Rio'da yapılan G20 Zirvesi'nin sonuç bildirgesinde dünyayı en çok kirleten süper zenginlere ek vergi, iklim finansmanının artırılması yer aldı; 1.5C hedefi teyit edildi

İspanya’da ölümcül selin ardından halkın artan öfkesi istifalara yetmiyor

İspanya'nın Valensiya kentinde en az 222 kişinin canına mal olan sel felaketinin ardından öfkeli halk sokaklara dökülüp istifa isterken, yerel yetkililer sorumluluktan kaçıyor.

İklim uzmanları: Trump’ın dönüşü iklim eylemini etkiler ama geri döndüremez

İklim uzmanları, Trump'ın yeniden seçilmesinden dolayı iklim eyleminin ağır bir darbe alsa da bugünkü konjonktürde herhangi bir ülkenin politikasından daha güçlü olduğu konusunda birleşiyor

İklim, göçmenler ve kadınlar için kötü haber: Trump başkanlığa çok yakın

Zaferini ilan eden Donald Trump ABD'deki ikinci başkanlık dönemine çok yakın. Sonuçların kesinleşirse ABD'deki hak savunucuları ve iklim politikacıları için işler zorlaşacak.

Cem Özdemir’in Greta Thunberg’e yönelik İsrail tepkisine eleştiri yağdı

Alman Yeşilleri'nden Tarım Bakanı Özdemir'in İsrail saldırılarını eleştiren genç iklim aktivistine desteğin 'gözden geçirilmesini' istemesi, tepkiyle karşılandı.

EN ÇOK OKUNANLAR