DünyaManşet

ABD Ordusuna siber saldırı

0

E229ECB8-89A2-4606-BB91-250A8A23D0E6_w640_r1_sABD Merkez Komutanlığına ait Twitter ve Youtube hesapları IŞİD’e bağlı olduklarını söyleyen bilgisayar korsanları tarafından kısa bir süre için engellenirken Amerikan askerleri tehdit edildi.

Ortadoğu’da görev yapan ABD Merkez Komutanlığının Twitter ve Youtube hesapları IŞİD’e bağlı olduklarını söyleyen bilgisayar korsanları tarafından kısa bir süre engellendi.

Komutanlığın Twitter hesabına Amerikan askerlerini tehdit eden “Arkanı koru biz geliyoruz. IŞİD” uyarıları yazıldı.

Daha sonra gönderilen belgelerde de birçok Amerikalı askeri yetlinin telefon numaraları , elektronik posta ve ev adreslerinin gösterildiği resimler kondu.

Merkez Komutanlığı yetkilileri Amerika’nın Sesi’ne Twitter ve Youtube sitelerine saldırıldığı doğrularken komutanlığın olayla ilgili gerekli önlemleri almakmta olduklarını açıkladı.

Sızılan hesaplarda Çin ve Kuzey Kore’nin askeri haritaları da blunuyor. Yayınlanan belgelerin doğruluk ya da önem derecesi doğrulanamadı. Ancak Sızan belge ve bilgilerin zaten internette bulunduğu,ulusal güvenlik açısından hassas olmadığı vurgulanıyor.

Beyaz Saray sözcüsü Josh Earnest, durumla ciddi  şekilde ilgilendiklerini ancak saldırının ufak çaplı olduğunu ve herhangi bir veri kaybı olmadığını açıkladı.

30 dakika içincde ABD Merkez Komutanlığının Twitter ve Youtube hesapları kapatıldı.

İŞİD’e bağlılıklarını iddia eden korsanlar daha önce de Maryland ve New Mexico eyaletlerinde bazı haber kuruluşlarının Twitter hesaplarını ele geçirmişti.

Başkan Obama, Pazartesi yapılan bu saldırı sırasında siber güvenlik üzerine bir konuşma yapıyordu.

Yeni bir yasa çıkaracaklarını söyleyen Obama, şirketlerin internet hesaplarının üçüncü kişilerin eline geçtiğini anladıkları anda müşterilerine haber vermek zorunda olacaklarını açıkladı.

(VOA)

More in Dünya

You may also like

Comments

Comments are closed.