Dünya

ABD Mübarek’in üstünü çizdi!

0

Obama özel temsilcisini Mısır’a gönderdi ve Mübarek’ten eylül ayındaki seçimlerde aday olmayacağını duyurması istendi; tüm dünyanın beklediği açıklama da Mübarek’ten geldi: Aday olmayacağım.

Halk isyanının yaşandığı Mısır’daki krizde ABD devreye girdi.

Obama, yaklaşık bir haftadır süren gösterilere hükümet değişikliğiyle karşılık veren ancak sokağın tansiyonunu düşürmeyi başaramayan Hüsnü Mübarek’le görüşmesi için özel temsilcisini Mısır’a gönderdi.

Bu gelişmenin ardından ABD cephesinden de art arda haberler geldi: Özel temsilci Wisner, eylülde seçimlere aday olmaması yönündeki Obama’nın mesajını Mübarek’e iletti… ABD, Mübarek’ten seçimlerde tekrar aday olmayacağını halk önünde açıklamasını bekliyor…

ABD Başkanı Barack Obama, özel temsilcisi aracılığıyla, istifa etmesi istenen Mısır Cumhurbaşkanı Hüsnü Mübarek’e, ”iktidarın sistemli bir şekilde değişimine hazırlanılması gerektiğiyle” ilgili bir mesaj gönderdi.

ABD’li bir yetkilinin verdiği bilgiye göre, özel temsilci Frank Wisner, Mısır’da ”sistemli iktidar değişimi” hakkındaki mesajı Mübarek’e iletti.

New York Times gazetesi de Wisner’in, eylülde seçimlere aday olmaması yönündeki Obama’nın mesajını Mübarek’e ilettiğini yazdı.

“EN ÜST DÜZEYDE HABER”
CNN’in haberine göre de, Obama yönetiminden üst düzey yetkili, kanala yaptığı açıklamada, Obama yönetiminin Mübarek’e seçimlerde tekrar aday olmaması yönünde ”en üst düzeyde” haber gönderdiğini söylediği belirtildi.

Yetkili, ABD’nin Mübarek’ten seçimlerde tekrar aday olmayacağını halk önünde açıklamasını beklediğini belirttiği kaydedildi.

New York Times da mesajın özel temsilci Frank Wisner tarafından iletildiğini yazdı. (Ntv)

More in Dünya

You may also like

Comments

Comments are closed.