LGBTİ+Manşet

ABD Dışişleri’nden Türkiye’ye ‘LGBTİ+ haklarına saygı duyun’ çağrısı

0

ABD Dışişleri Bakanlığı, İstanbul’da düzenlenen LGBTİ+ Onur Yürüyüşü’ne izin verilmemesi ve Beyoğlu‘nda toplananlara müdahale edilmesinden bir gün sonra Türkiye hükümetine “herkesin temel özgürlüklerine saygı gösterme” çağrısında bulundu.

Twitter üzerinden bir paylaşımda bulunan ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Ned Price, “İstanbul’da son zamanlarda ifade özgürlüğü ve barışçıl toplanmaya yönelik önlemelerden endişe duyuyoruz” yazdı.

Price açıklamasının devamında “İnsan haklarını teşvik etmeye bağlılığımızı sürdürüyoruz ve Türk yetkililere LGBTQI+ bireyler dahil olmak üzere herkesin temel özgürlüklerine saygı gösterme çağrısı yapıyoruz” ifadelerini kullandı.

Neler yaşandı?

Bu yıl 19’uncusu düzenlenmek istenen LGBTİ+ Onur Yürüyüşü ilk olarak Maltepe Miting Alanı’nda düzenlenmek istenmiş ve İstanbul Valiliği tarafından engellenmişti.

Bunun üzerine Onur Haftası Komitesi etkinliği 26 Haziran Cumartesi Taksim Meydanı’nda yapılacak şekilde değiştirmişti.

Cumartesi günü polis İstiklal Caddesi‘ne ve Taksim Meydanı’na giden bütün yolları kapadı. Onur yürüyüşüne katılan kişilere ise biber gazı, plastik mermi ve darp ile müdahale etti. En az 30 kişi gözaltına alındı.

 

More in LGBTİ+

You may also like

Comments

Comments are closed.