LGBTİ+Manşet

İstanbul Valiliği, 19’uncu İstanbul LGBTİ+ Onur Yürüyüşünü yasakladı

0

İstanbul Valiliği, 26 Haziran Cumartesi günü Maltepe Miting Alanı‘nda gerçekleştirilmesi planlanan 19’uncu İstanbul LGBTİ+ Onur Yürüyüşünü yasakladı.

Onur Haftası komitesi kararı “Yasaklandık! (yine:))” sözleriyle duyurdu. Komite Maltepe Miting Alanı’nda gerçekleştirmek için İstanbul Valiliği’ne başvurduklarını ve başvurularının reddedildiğini söyledi.

‘Genel ahlakın korunması için’

Valilik red kararını “İl sınırları içerisinde provakatif eylem ve olayların meydana gelebileceği, açık yer toplantısına katılacaklar da dahil olmak üzere halkın huzur ve güvenliğinin, kişi dokunulmazlığının, tasarrufa müteaillik emniyetin, genel sağlığın ve genel ahlakın, başkalarının hak ve özgürlüklerinin korunması, olası şiddet ve terör olaylarının önlenmesi, provokatif eylem ve olayların yaşanmaması için söz konusu açık yer toplantısının düzenlenmesi Valiliğimizce uygun görülmemiştir” sözleriyle gerekçelendirdi.

Yasak kararına tepki gösteren Onur Haftası komitesi “Yıllardır tarihleri değiştirip aynı cümlelerle yayımladıkları yasak kararlarıyla lubunyaların bir araya gelmesine ve görünür olmasına engel olamayacaklar. 26 Haziran günü sokaklarda birbirimizi bulacak, onurumuzu kutlayacağız” ifadelerini kullandı.

Açıklamada “Onur Yürüyüşü’nün detayları için bizi takipte kal lubunya” denilerek yürüyüşten vazgeçilmeyeceği belirtildi.

Onur Haftası’na yönelik müdahaleler

LGBTİ+ Onur Haftası etkinlikleri kapsamında önce Heybeliada‘da düzenlenmek istenen ancak Adalar Emniyeti’nin mekan sahibini tehdit etmesi nedeniyle Maçka Parkı‘na taşınan vegan piknik etkinliğine polis saldırmıştı.

Polisin biber gazlı sert müdahalesi sırasında bir kişinin kolu kırılmış, bir kişi de gözaltına alınmış ve daha sonra serbest bırakılmıştı.

More in LGBTİ+

You may also like

Comments

Comments are closed.