KadınManşetSporTürkiye

A Milli Kadın Voleybol Takımı, çeyrek finale yükseldi

0
Fotoğraf: Borislav Troshev/ AA

A Milli Kadın Voleybol Takımı, 2021 Avrupa Şampiyonası son 16 turunda Çekya’yı 3-1 yenerek çeyrek finale yükseldi.

D Grubu’nda beşte beşlik bir skora imza atan takımın son 16 turunda karşılaştığı Çekya B Grubu’nu dördünü olarak tamamlamıştı.

3-1 kazandı

Bulgaristan’ın Filibe kentinde oynanan karşılaşmaya etkili bloklarla 4-1’lik seriyle başlayan Türkiye, ilk seti 25-13 aldı. İkinci sete iyi başlayamayan A Milli Takım, 8-2 geriye düştü. Milliler, farkı bir sayıya (11-12) indirse de ikinci seti 25-22 kaybetti.

Hande Baladın’ın performansıyla öne çıktığı üçüncü sette rakibini oyundan erken düşüren milli takım, 25-14’lük skorla durumu 2-1 yaptı. Dördüncü seti de etkili oyunla 25-13 önde bitiren Türkiye, karşılaşmayı 3-1 kazandı ve adını çeyrek finale yazdırdı.

Avrupa Şampiyonası’nda oynadığı 6 karşılaşmayı da kazanan A Milli Kadın Voleybol Takımı, çeyrek finalde Polonya-Ukrayna maçının galibiyle karşılaşacak.

Fotoğraf: Borislav Troshev/AA

‘Bir sonraki maçı sabırsızlıkla bekliyoruz’

A Milli Kadı Voleybol Takımı’nın baş antrenörü Giovanni Guidetti, AA’ya yaptığı açıklamada “Bugünkü maç, kesinlikle önemli bir maçtı. Bu maçı çok iyi oynadığımıza inanıyorum. Tabii ki maalesef ikinci sette birçok talihsiz hata yaptık. Ancak oyuncuların çok fazla baskı hissetmesi normal ve iyi bir şey. Bu baskıyı hissetmemiz ve tecrübe etmemiz iyi oldu. Bir sonraki maçı sabırsızlıkla bekliyoruz” dedi.

Takım kaptanı Eda Erdem Dündar maç için Bulgaristan’a gelen seyircilerin ve salonu doldurup tezahüratları ile destek veren Bulgaristan’da yaşayan Türklerin galibiyette katkısının büyük olduğunu belirtti.

‘İnanılmaz bir seyirci desteği vardı’

Maça güzel başladıklarını aktaran Eda Erdem Dündar, “İnanılmaz bir seyirci desteği vardı. Uzun zamandan sonra destek gördük. Özlediğimiz duyguları tekrardan hatırlamış olduk. O da zaten bize olumlu anlamda etki etti. Her zaman söylüyorum, taraftar sahada bizim itici gücümüz diye. Buraya gelen tüm vatandaşlarımıza çok teşekkür ediyoruz. İyi ki varlar. Onların sayesinde biz de oynarken çok keyif aldık voleyboldan” dedi. İlk seti farklı kazandıklarını aktaran milli voleybolcu, şunları söyledi:

“Sonrasında ikinci sette basit hatalar, rakibin biraz daha organize olması, daha iyi voleybol oynaması, bize göre biraz daha düzenli olmaları seti onlara çevirdi. Devamında üçüncü ve dördüncü sette güçlü olan taraf bizdik. İyi servis attık, bunun yanında blok-defans iyiydi. Çok iyi hücumlar gördük. Takım olarak iyi oynadık ve maçı 3-1 kazanarak adımızı çeyrek finale yazdırdık. Şu an için çok mutluyuz, gururluyuz tabii ki. Bir adımı daha bitirmiş olduk. Şimdi hedefimiz çeyrek finaldeki rakibimize karşı hazırlanmak. Hedefimiz, 2019’da kaldığımız yere geri dönebilmek. Amaç Dörtlü Final’e kalabilmek. Bir gün dinleneceğiz, rakibimizi analiz edeceğiz ve çeyrek finale güçlü bir şekilde çıkacağız.”

Bir sonraki rakip Polonya

2021 Avrupa Kadınlar Voleybol Şampiyonası’nda Çekya’yı 3-1 yenerek çeyrek finale yükselen A Milli Takım’ın rakibi Polonya oldu.

Son 16 turunda Ukrayna’yı 3-1 mağlup eden Polonya, çeyrek finalde Türkiye ile eşleşti. Polonya, B Grubu’nda 4 galibiyet ve 1 mağlubiyet almıştı.

Türkiye Voleybol Federasyonunun açıklamasına göre, Türkiye ile Polonya arasındaki çeyrek final karşılaşması, 31 Ağustos Salı günü TSİ 20.30’da Bulgaristan’ın Filibe kentinde oynanacak.

Takım, çeyrek finalde rakibini elemesi halinde ise yarı finalde Sırbistan-Fransa eşleşmesinin galibiyle karşılaşacak.

More in Kadın

You may also like

Comments

Comments are closed.