Uncategorized

05 Şubat 2014

0

Ocak’ta erkekler 23 kadını öldürüldü

Bianet’in yerel ve ulusal gazetelerden, haber sitelerinden ve ajanslardan derlediği haberlere göre, erkekler Oca ayında 23 kadın öldürdü, altı kadına tecavüz etti, 45 kadını yaraladı, beş kadına cinsel tacizde bulundu.

TIR’lar Bulgaristan’a geçemiyor

İhracat yüklerini Bulgaristan üzerinden götürmek isteyen TIR sürücülerinin dozvola (yol geçiş belgesi) olmadığı için Kapıkule Sınır Kapısı ve yakınlarındaki TIR parklarında bekleyişi sürerken, bu araçlarda yüklü ürünlerin risk altında olduğuna dikkat çekildi.

Adliye’de Gezi’ye destek eylemine dava

Radikal gazetesi muhabiri İsmail Saymaz’ın haberine göre Gezi Parkı gösterileri başladıktan hemen sonra görev yaptıkları İstanbul Anadolu Adliyesi içerisinde, kırk kadar hukukçu ve memurla birlikte, eylemlere destek açıklaması ve alkışlı protesto yapan Kartal Hukukçular Derneği (KHD) Başkanı Mehmet Ümit Erdem ve yardımcısı Osman Zeki Erdoğan’a 2911 sayılı Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Kanunu’nu muhalefet suçundan dava açıldı.

MHP: “Ali İsmail Korkmaz insandı”

MHP Genel Başkan Yardımcısı Tuğrul Türkeş partinin internet sitesinden yaptığı açıklamada Ali İsmail Korkmaz’ın öldürülmesiyle ilgili:

“Bazı çevreler yüzsüzce bu utancı meşru kılmak adına harekete geçtiler. Diyorlar ki “Ali İsmail Korkmaz solcu idi”, Diyorlar ki “Ali İsmail Korkmaz Alevi idi”, Diyorlar ki “Ali İsmail Korkmaz ateist idi”… Biz de Milliyetçi Hareket Partisi olarak onlara cevaben diyoruz ki: Ali İsmail Korkmaz insandı ve aynı Ali İsmail Korkmaz, sizin-bizim gibi Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin eşit vatandaşı idi.”

Dedi.

Taksim Dayanışması iddianamesi hazırlandı

Gezi olaylarıyla ilgili Mücella Yapıcı’nın da aralarında bulunduğu 26 şüpheli hakkında iddianame hazırlandı. 26 kişiye yöneltilen suçlamalardan biri “Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Kanunu’na muhalefet”. İddianame mahkemeye gönderildi.

You may also like

Comments

Comments are closed.