Kültür-SanatManşet

Sivas Katliamı’nın belgeseli, “Menekşe’den Önce”nin galası yapıldı

0

Sivas Katliamı’nı konu alan “Menekşe’den Önce” filminin galası yapıldı. Yönetmenliğini şu anda Odatv davası kapsamında tutuklu bulunan Soner Yalçın’ın, müziklerini ise Fazıl Say’ın yaptığı “Menekşe’den Önce” belgeseli, dün akşam Beşiktaş Mustafa Kemal Kültür Merkezi’nde ilk kez izleyici karşısına çıkrtı. Belgeselde sorumlu yapımcı olarak görev alanlardan birisi de katliam sırasında hayatını kaybeden ünlü Şair Metin Altıok’un kızı Zeynep Altıok Akatlı.

Film gösterimi öncesinde konuklara kızılcık şerbeti dağıtıldı. Film gösterimi başlamadan önce Soner Yalçın’ın cezaevinden gönderdiği mektup okundu.

“Menekşe’den Önce” belgeselinde Madımak’taki yangında iki kardeşini kaybeden; kendisi ise katliamdan sonra dünyaya gelen Menekşe’nin, o günleri araştırmaya başlamasının öyküsünü anlatılıyor. Belgeselde katliamın tanıklarını konuşturarak yaşanan acıyı tüm çıplaklığıyla gözler önüne serme amacı ön plana çıkıyor. Şimdiye kadar öyküleri çok fazla anlatılmayan, şenliklere katılmak üzere oraya gelmiş olan Alevi vatandaşların öyküleri belgeselde vurgulanmaya çalışılıyor

(Yeşil Gazete, sol.org.tr)

You may also like

Comments

Comments are closed.