Kültür-SanatManşet

Fazıl Say ve Serenad Bağcan’ın Munzur konserine on binlerce kişi katıldı

0

Dünyaca ünlü piyanist Fazıl Say, ve mezzosoprano Serenad Bağcan Tunceli’ye bağlı Ovacık ilçesinde Munzur Çayı’nın kıyısında yaklaşık bir buçuk saat süren bir konser gerçekleştirdi. İkilinin konserine onlarca bin kişi katıldı.

Ovacık Belediyesi tarafından organize edilen ve Munzur Çayı’nın kıyısında düzenlenen konserin açılışını Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül “Bu doğal güzellikleri, bu temiz sularımızı gelecek nesillere taşımalı ve korumalıyız. Bu amaçla başladığımız temizleme çalışmamıza siz dostlarımızın da katılmasını istiyoruz. Yakın zamanda belediyemizin başlattığı ama büyük ekonomik krizlerle durma noktasına gelen Munzur’u atıklardan arındırma ve onu özgürleştirmek için arıtma tesisimize katkı sunmanızı bekliyoruz” ifadeleriyle gerçekleştirdi.

Fazıl Say ise “Munzur’un özgür akması için biz de naçizane katkılarımızı sunmak ve sizlerle dayanışma içinde olduğumuzu, yanınızda olduğumuzu belirtmek istiyoruz” şeklinde konuşarak şunları aktardı:

“Tunceli’den, çevre illerden ve Türkiye’nin her yerinden gelen misafir seyircilerimize özellikle teşekkür ediyorum. Bu yöreden, bu diyardan çok insanla tanıştım. Ve hep aydın insanlardı. Dersimlilerin ne kadar çok kitap okuduğunu, ne kadar aydın insan olduğunu bilmenin gururu içindeyim.”

Say ve Bağcan, Nazım Hikmet, Ömer Hayyam, Metin Altıok, Cemal Süreya, Can Yücel, Turgut Uyar, Aziz Nesin, Pir Sultan Abdal, Yunus Emre, Muhyiddin Abdal‘a ait eserlerin yanı sıra yöreye ait müzikler seslendirildi.

You may also like

Comments

Comments are closed.