ABD’den Mısır’a 21 ton göz yaşartıcı gaz

Mısır‘da Cumhurbaşkanı Hüsnü Mübarek’in devrilmesi ve ardından da seçim süreci başlamasına rağmen bitmeyen olaylar yüzünden İçişleri Bakanlığı’nın ABD’li tedarikçiden 21 ton gözyaşartıcı gaz ithal ettiği bildirildi.

Mısırlı gümrük yetkilileri, anlaştıkları Amerikalı şirketten 7 ton gözyaşartıcı gazı bugün teslim aldıklarını, kalan 14 tonun ise bir hafta içinde geleceğini söyledi.

Mısır’da geçen hafta, çoğu başkent Kahire’de Tahrir meydana civarındaki sokaklarda olmak üzere, polisle protestocular arasında çıkan çatışmalarda 42 kişi öldü, 2 binden fazla kişi yaralandı.

Mısır’da yaygın fakirlik ve işsizlik protestocuların tepkisini daha da artırıyor. Nüfusu 80 milyon olan Mısır’da her 5 kişiden biri günde 1 doların altında gelirle hayatını sürdürmeye çalışıyor.

İLGİLİ HABERLER

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Bir çocuk, deprem ve TOKİ savaşı: Terk etmeyeceğiz!

Haber/Fotoğraflar: Mehmet TEMEL ve Cansu ACAR * Hatay’da depremin üzerinden iki...

Kanal İstanbul için rezerv alan ve imar planlarına yargı engeli

İstanbul 5. İdare Mahkemesi, Kanal İstanbul Projesi'ne ilişkin alınan rezerv alan ilanı ve 1/100.000 ölçekli çevre düzeni planı değişikliği kararlarını hukuka aykırı bularak iptal etti.

Ağva plajına mahmuz darbesi

Devlet Su İşleri’nin Ağva Plajı’na yapmayı planladığı mahmuz projesi...

Pirosmani: Bir sanatçı ardında ne bırakır?

Gürcü tiyatro topluluğu The Wandering Moon Theatre’ın ikinci yapımı...

Batı Karadeniz Çevre Gönüllüleri Platformu kuruldu

Mavera Maden şirketi tarafından Devrek, Akçakoca, Alaplı’nın Fındıklı, Belen,...

EN ÇOK OKUNANLAR