Uluslararası Sürdürülebilir Kentler Zirvesi yarın Kadıköy’de yapılacak

Uluslararası Sürdürülebilir Kentler Birliği'nin Türkiye'de gerçekleştireceği en büyük etkinlikte kent yönetimi aktörleri, deneyimlerini paylaşarak sürdürülebilir şehirler için çözümleri ele alacak.

Uluslararası Sürdürülebilir Kentler Birliği (ICLEI) zirvesi 18 Mart’ta Kadıköy Belediyesi Kozyatağı Kültür Merkezi’nde gerçekleşecek.

Yeşil şehir yatırım finansmanı, iklim krizi ile mücadelede uluslararası girişimler gibi konuların ele alınacağı Sürdürülebilir Kentler Zirvesi’nde küresel ve ulusal aktörler bir araya gelecek, zirve sonunda belediye başkanlarının imzalayacağı “Kadıköy Bildirgesi” açıklanacak.

Kadıköy Belediye Başkanı Şerdil Dara Odabaşı, ICLEI Genel Sekreteri Gino Van Begin ve İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in çağrısı ile gerçekleşen zirve, ICLEI’nin şimdiye kadar Türkiye’deki en geniş kapsamlı etkinliği olacak.

Küresel bir ağ olan Uluslararası Sürdürülebilir Kentler Birliği’nin (ICLEI), 125’ten fazla ülkede aktif görev yapıyor ve 2,500’ün üzerinde yerel ve bölgesel yönetim ile birlikte çalışıyor.

Zirvenin çağrı metninde, kentlerde hızlı nüfus artışının ve kaynakların kontrolsüz kullanımının başta çevre olmak üzere pek çok soruna yol açtığının altı çizilirken, kentlerde yoğunlaşan nüfus grupları arasındaki sosyoekonomik ayrımın arttığı  vurgulandı. Kentsel yoksulluk ve kentsel güvenlik gibi sorunların da yaşam kalitesini olumsuz etkilediği belirtilen metinde, “Dünyanın geleceği konusunda büyüyen riskler her seviyede kamu yöneticilerinin de harekete geçmesi gerektiğini gösteriyor” denildi.

Finlandiya, İsveç, Almanya gibi ülkelerdeki kentlerin belediye başkanlarının yanında Türkiye’den de kent yöneticileri, kentlerindeki deneyimlerini paylaşacak; sürdürülebilirlik stratejileri konusunda iyi uygulamaları ele alırken sürdürülebilirlik hedeflerinin nasıl hayata geçirilebileceğini tartışacak.

Birleşmiş Milletler ve çeşitli uluslararası kent birliklerinin de katılacağı zirvede sürüdürlebilir şehirler için finans kuruluşlarının öneri ve çözümleri de konuşulacak.

Zirve cuma saat 09:30’dan itibaren TV Kadıköy‘ün YouTube kanalından canlı yayınlanacak.

İLGİLİ HABERLER

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

İklim örgütlerinden Türkiye’nin 2024 karnesi: Yetersiz ve çelişkilerle dolu

Sivil toplum örgütlerinin hazırladığı raporda, Türkiye’nin yenilenebilir enerji enerjisi kapasitesini artırma hedefi olumlu bulunurken, nükleer bağımlılığı ve kömürden çıkış projeksiyonu olmaması eleştiriliyor.

Kanal İstanbul için rezerv alan ve imar planlarına yargı engeli

İstanbul 5. İdare Mahkemesi, Kanal İstanbul Projesi'ne ilişkin alınan rezerv alan ilanı ve 1/100.000 ölçekli çevre düzeni planı değişikliği kararlarını hukuka aykırı bularak iptal etti.

Ağva plajına mahmuz darbesi

Devlet Su İşleri’nin Ağva Plajı’na yapmayı planladığı mahmuz projesi...

Pirosmani: Bir sanatçı ardında ne bırakır?

Gürcü tiyatro topluluğu The Wandering Moon Theatre’ın ikinci yapımı...

Batı Karadeniz Çevre Gönüllüleri Platformu kuruldu

Mavera Maden şirketi tarafından Devrek, Akçakoca, Alaplı’nın Fındıklı, Belen,...

EN ÇOK OKUNANLAR