Ömer Faruk Gergerlioğlu dört ay aranın ardından yeniden milletvekili

AYM'nin hak ihlali kararının ardından, milletvekilliğine iade kararı bugün Genel Kurul'da okunan Ömer Faruk Gergerlioğlu Meclis'e döndü.

Bir haberi sosyal medyada paylaşması nedeniyle “terör propagandası yapmak” suçlamasıyla açılan davada 2.5 yıl hapis cezasına çarptırılan ve dokunulmazlığı kaldırılarak milletvekilliği düşürülen HDP‘li Ömer Faruk Gergerlioğlu yeniden Meclis’e döndü. İade kararı bugün Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Genel Kurulu‘nda okundu.

HDP’li vekil, okunan kararla Meclis’teki görevine döndü.

Anayasa Mahkemesi (AYM), bireysel başvurusu sonucunda, Gergerlioğlu’nun “seçilme ve siyasi faaliyette bulunma hakkı” ile “kişi hürriyeti ve güvenliği hakkı”nın ihlal edildiğine karar vermişti.

Gergerlioğlu, vekilliğinin düşürülmesinden sonra önce Meclis’te başlattığı nöbet sırasında, 2 Nisan’da ise evinden gözaltına alınmış; rahatsızlanıp kaldırıldığı hastanede de anjiyo ameliyatı olduktan sonra 3 Nisan’da cezaevine götürülmüştü.

Ömer Faruk Gergerlioğlu, AYM’nin hak ihlali kararı sonrasında tahliye edildi.

‘Halkın verdiği hakkı, haksızlıkla kimse alamaz’

HDP’li milletvekili, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda TBMM Genel Kurul’nde vekilliğimin iadesi okunuyor. Allah’a hamd olsun” ifadelerini kullandı.

Gergerlioğlu, bir önceki paylaşımında da yargı kararının Meclis’te bugün okunacağını haber vermiş, “Halkın verdiği hakkı haksızlıkla kimse alamaz, galip gelen halkın iradesidir” demişti.

 

İLGİLİ HABERLER

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

İklim örgütlerinden Türkiye’nin 2024 karnesi: Yetersiz ve çelişkilerle dolu

Sivil toplum örgütlerinin hazırladığı raporda, Türkiye’nin yenilenebilir enerji enerjisi kapasitesini artırma hedefi olumlu bulunurken, nükleer bağımlılığı ve kömürden çıkış projeksiyonu olmaması eleştiriliyor.

Kanal İstanbul için rezerv alan ve imar planlarına yargı engeli

İstanbul 5. İdare Mahkemesi, Kanal İstanbul Projesi'ne ilişkin alınan rezerv alan ilanı ve 1/100.000 ölçekli çevre düzeni planı değişikliği kararlarını hukuka aykırı bularak iptal etti.

Ağva plajına mahmuz darbesi

Devlet Su İşleri’nin Ağva Plajı’na yapmayı planladığı mahmuz projesi...

Pirosmani: Bir sanatçı ardında ne bırakır?

Gürcü tiyatro topluluğu The Wandering Moon Theatre’ın ikinci yapımı...

Batı Karadeniz Çevre Gönüllüleri Platformu kuruldu

Mavera Maden şirketi tarafından Devrek, Akçakoca, Alaplı’nın Fındıklı, Belen,...

EN ÇOK OKUNANLAR