E-başvuru ile çalışma izin belgesi alanların sayısı 2 milyonu aştı

İçişleri Bakanlığı genelgesiyle iş yeri yetkililerinin imzasıyla düzenlenen çalışma izni görev belgesinin geçerlilik süresi 7 Mayıs'a kadar uzatıldı. E-başvuru sayısı ise 2 milyonu aştı. 

İçişleri Bakanlığı, “Çalışma İzinleri Görev Belgeleri”ne ilişkin genelge yayınladı. Genelgeyle çalışan ve iş yeri yetkilisinin imzasıyla düzenlenen manuel çalışma izni görev belgesinin geçerlilik süresi 7 Mayıs Cuma 24.00’e kadar uzatıldı.

Genelgeye göre; muafiyet kapsamında olmakla birlikte e-başvuru sistemi üzerinden belge alamayanlar için, 29 Nisan tarihli daha önceki Genelge ile yeni oluşturulan çalışma izni görev belgesi formunun işveren ve çalışan tarafından manuel düzenlenerek ve imza altına alınarak kullanılabilmesine ilişkin süre iki gün daha uzatılmış oldu.

İzin belgesi nasıl alınabiliyor?

Muafiyet kapsamında bulunanlara yönelik iki ayrı izin sistemi var. Esas olarak e-başvuru sistemi üzerinden başvurunun yapılması gerekiyor.

İçişleri Bakanlığı’nın açıklamasında “Tam kapanma sürecinde; 2 Mayıs saat 11.00 itibarıyla e- devlet üzerinden İçişleri Bakanlığı e- başvuru sisteminden muafiyet kapsamında olan sektör çalışanlarına yönelik toplam 2 milyon 52 bin 86 çalışma muafiyet izni belgesi düzenlenmiştir” denilmişti.

İkinci sistem ise çalışma izni görev belgesi formunun işveren ve çalışan tarafından manuel düzenlenerek ve imza atılmasıyla oluşturuluyor. Ancak bu yöntem ancak 7 Mayıs Cuma gününe kadar geçerli olacak. Devamında başvuruların internet üzerinden yapılması gerekecek.

Yeni düzenlemeler yapıldı

Ayrıca muafiyet alanında olmasına rağmen sistem üzerinden henüz çalışma izni görev belgesi alamayan işyeri sahipleri, kendi nam ve hesabına bağımsız çalışanlar ve kendi özel sandıklarına tabi olmaları nedeniyle sosyal güvenlik sisteminde kayıtları bulunmayan bankacılık sektörü çalışanları için de yeni düzenlemenin yapıldığı ve bu amaçla Gelir İdaresi Başkanlığı ve Türkiye Bankalar Birliği başta olmak üzere ilgili kurum ve kuruluşlarca gerekli entegrasyonların sağlandı.

Son olarak valiler ve kolluk kuvvetlerince yürütülecek denetim faaliyetlerinde çalışma izni görev belgeleri detaylı olarak kontrole tabi tutulacağı ve herhangi bir suiistimalin tespiti halinde taahhütte bulunanlarla ilgili olarak gerekli idari/adli işlemler gerçekleştirileceği ifade edildi.

İLGİLİ HABERLER

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

İklim örgütlerinden Türkiye’nin 2024 karnesi: Yetersiz ve çelişkilerle dolu

Sivil toplum örgütlerinin hazırladığı raporda, Türkiye’nin yenilenebilir enerji enerjisi kapasitesini artırma hedefi olumlu bulunurken, nükleer bağımlılığı ve kömürden çıkış projeksiyonu olmaması eleştiriliyor.

Kanal İstanbul için rezerv alan ve imar planlarına yargı engeli

İstanbul 5. İdare Mahkemesi, Kanal İstanbul Projesi'ne ilişkin alınan rezerv alan ilanı ve 1/100.000 ölçekli çevre düzeni planı değişikliği kararlarını hukuka aykırı bularak iptal etti.

Ağva plajına mahmuz darbesi

Devlet Su İşleri’nin Ağva Plajı’na yapmayı planladığı mahmuz projesi...

Pirosmani: Bir sanatçı ardında ne bırakır?

Gürcü tiyatro topluluğu The Wandering Moon Theatre’ın ikinci yapımı...

Batı Karadeniz Çevre Gönüllüleri Platformu kuruldu

Mavera Maden şirketi tarafından Devrek, Akçakoca, Alaplı’nın Fındıklı, Belen,...

EN ÇOK OKUNANLAR