İstanbul SözleşmesiManşet

Yeşiller Partisi’nden İstanbul Sözleşmesi kararına tepki: Kararnameyi geri çekin

0

Yeşiller Partisi Resmi Gazete‘de dün gece yarısı yayımlanan Cumhurbaşkanı Kararı ile Türkiye‘nin, İstanbul Sözleşmesi‘nden ayrılmasına ilişkin bir açıklama yayınladı.

Yeşiller Partisi Eş Başkanı Emine Özkan ve Koray Doğan Urbarlı tarafından yapılan açıklamada “İstanbul Sözleşmesi Yaşatır, kararnameyi geri çekin!” çağrısında bulunuldu.

‘Kadın hareketinin en önemli kazanımlarından’

Emine Özkan yaptığı açıklamada “İstanbul Sözleşmesi’nin tek taraflı olarak feshedildiğini büyük bir üzüntü ve öfkeyle öğrendik. Bu sözleşmenin kadınların, LGBTİ+’lerin ve çocukların yaşam haklarını güvence altına alan bir sözleşme olduğunu biliyoruz. Kadın hareketinin Türkiye ve dünyadaki en önemli kazanımlarından biridir İstanbul Sözleşmesi” ifadelerini kullandı.

“Yeşiller Partisi olarak kadına yönelik şiddetle mücadelede altın standart olarak kabul edilen İstanbul Sözleşmesi’nin etkin olarak uygulanmasını kendimize görev kabul ediyoruz” diyen Koray Doğan Urbarlı ise şu açıklamada bulundu:

Yaşamdan yana olmayan kararları kabul etmiyoruz. İstanbul Sözleşmesi’ni fesh etmek kadınlara yönelik saldırıların tümünü kabul etmek demektir. Cumhurbaşkanlığı kararnameyi iptal etmeli, attığı bu yanlış adımdan geri dönemelidir.”

You may also like

Comments

Comments are closed.