Ahlat Köşkü için 99 milyon TL daha harcanacak

2020 yılının ağustos ayında açılan köşke bugüne kadar 125 milyon TL harcandı.

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan‘ın imzasıyla yayımlanan 2021 Yılı Yatırım Programı‘na göre, Ahlat Köşkü için 99 milyon TL daha harcanacak.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli‘nin önerisiyle Bitlis‘in Ahlat İlçesi‘nde yapılan köşk, 25 Ağustos 2020 tarihinde Erdoğan ve Bahçeli tarafından açılmıştı. Ayrıca, köşk Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın imam hatip lisesinden arkadaşına yaptırılmıştı.

Köşkün ödeneği 2019 Yılı Yatırım Programı‘nda 30 milyon TL olarak olarak belirlenmiş, ancak yıl sonuna kadar köşk için 100 milyon TL harcanmıştı. Geçen yılda 25 milyon TL’lik harcama yapılmış ve köşkün maliyeti 125 milyon TL’ye ulaşmıştı.

89 milyon TL bu yıl kullanılacak

BirGün‘den İsmail Arı‘nın haberine göre, Ahlat Köşkü ile Devlet Adamları Konukevi Projesi için 2021 Yılı Yatırım Programı’ndan ayrılan 99 milyon TL’lik bütçenin 89 milyon TL’si bu yıl kullanılacak.

Harcamaların donanım, etüt-proje, makine-teçhizat, 52 bin metrekarelik peyzaj ve beş bin metrekarelik sosyal tesis için yapılacağı belirtildi.

Anayasa Mahkemesi projeyi onaylamamıştı

Anayasa Mahkemesi‘nin (AYM) kıyı kanunun ihlal edildiği gerekçesiyle köşk projesini iptal etme kararına rağmen, köşkün yapımı durdurulmadı.

Karar sonrası köşk, Gençlik ve Spor Bakanlığı‘na devredildi ve köşkün ödeneği bu sebeple 2020 yılı Cumhurbaşkanlığı programına konmadı.

İki ay önce çıkarılan ikinci yasayla da kıyılara resmi kurumlar tarafından inşaat yapılmasının önü açılsa da bu yasanın yürürlüğe girmesinden önce hazırlanan yatırım programına göre köşk, bakanlığın yatırımları arasında sayıldı.

Köşkü Hasan Gürsoy’un şirketi yaptı

Köşk, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın liseden arkadaşı olan Hasan Gürsoy‘un şirketi Güryapı Taahhüt Şirketi tarafından yapılıyor.

Çamlıca Cami Projesi, Cumhurbaşkanlığı Huber Köşkü, Süleymaniye Camii, Galatasaray Üniversitesi, Arkeoloji Müzesi, Topkapı Sarayı‘nın restorasyon işleri ve Okçular Tekkesi’nin restorasyonu da Hasan Gürsoy’un şirketleri tarafından yapılmıştı.

İLGİLİ HABERLER

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

İklim örgütlerinden Türkiye’nin 2024 karnesi: Yetersiz ve çelişkilerle dolu

Sivil toplum örgütlerinin hazırladığı raporda, Türkiye’nin yenilenebilir enerji enerjisi kapasitesini artırma hedefi olumlu bulunurken, nükleer bağımlılığı ve kömürden çıkış projeksiyonu olmaması eleştiriliyor.

Kanal İstanbul için rezerv alan ve imar planlarına yargı engeli

İstanbul 5. İdare Mahkemesi, Kanal İstanbul Projesi'ne ilişkin alınan rezerv alan ilanı ve 1/100.000 ölçekli çevre düzeni planı değişikliği kararlarını hukuka aykırı bularak iptal etti.

Ağva plajına mahmuz darbesi

Devlet Su İşleri’nin Ağva Plajı’na yapmayı planladığı mahmuz projesi...

Pirosmani: Bir sanatçı ardında ne bırakır?

Gürcü tiyatro topluluğu The Wandering Moon Theatre’ın ikinci yapımı...

Batı Karadeniz Çevre Gönüllüleri Platformu kuruldu

Mavera Maden şirketi tarafından Devrek, Akçakoca, Alaplı’nın Fındıklı, Belen,...

EN ÇOK OKUNANLAR