Koronavirüs aşısında öncelikli gruplar belirlendi

Birinci grupta sağlık çalışanları yer alırken, ikinci grupta hizmetin sürdürülmesi için öncelikli sektör çalışanları yer alıyor.

Sağlık Bakanlığı, internet sitesinde hangi meslek gruplarının öncelikli koronavirüs aşısı olacağını açıkladı. Aşılar dört aşamada gerçekleştirilecek.

Sitede konuyla ilgili “Hastalığa maruz kalma, hastalığı ağır geçirme ve bulaştırma riskleri ile hastalığın toplumsal yaşamın işleyişi üzerindeki olumsuz etkisi değerlendirilerek COVID-19 aşısı uygulanacak gruplar belirlenmiş olup bu gruplara sırasıyla uygulanacaktır.” açıklamasında bulunuldu.

Birinci aşama sağlık kurumu çalışanlarının

Birinci aşamanın A grubunda sağlık kurumunda çalışanlar (kamu, özel üniversite, vakıf vb. tıp fakültesi ve diş hekimliği fakültesi stajyer öğrencileri dahil), tüm (kamu, serbest) eczane çalışanları (eczacı ve kalfalar dahil) yer alıyor. 

B grubunda yaşlı, engelli, koruma evleri gibi yerlerde kalan ve çalışanlar, C grubunda ise 65 yaş üstü bireyler bulunuyor. 

İkinci aşamada hizmet için öncelikli sektörler

İkinci aşamanın A grubunda hizmetin sürdürülmesi için öncelikli sektörler, B grubunda ise 50-64 yaş arası vatandaşlar aşılanacak. 

Üçüncü aşamada kronik hastalığı olanlar yer alıyor

Üçüncü aşamanın A grubunda kronik hastalığı olan kişiler, B grubunda da diğer gruplar var.

Aşı yaptırmayanlar en son sırada

Dördüncü aşamada ise aşılanma sırası geldiği halde zamanında aşı yaptırmayanlar bulunuyor.

İLGİLİ HABERLER

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

İklim örgütlerinden Türkiye’nin 2024 karnesi: Yetersiz ve çelişkilerle dolu

Sivil toplum örgütlerinin hazırladığı raporda, Türkiye’nin yenilenebilir enerji enerjisi kapasitesini artırma hedefi olumlu bulunurken, nükleer bağımlılığı ve kömürden çıkış projeksiyonu olmaması eleştiriliyor.

Kanal İstanbul için rezerv alan ve imar planlarına yargı engeli

İstanbul 5. İdare Mahkemesi, Kanal İstanbul Projesi'ne ilişkin alınan rezerv alan ilanı ve 1/100.000 ölçekli çevre düzeni planı değişikliği kararlarını hukuka aykırı bularak iptal etti.

Ağva plajına mahmuz darbesi

Devlet Su İşleri’nin Ağva Plajı’na yapmayı planladığı mahmuz projesi...

Pirosmani: Bir sanatçı ardında ne bırakır?

Gürcü tiyatro topluluğu The Wandering Moon Theatre’ın ikinci yapımı...

Batı Karadeniz Çevre Gönüllüleri Platformu kuruldu

Mavera Maden şirketi tarafından Devrek, Akçakoca, Alaplı’nın Fındıklı, Belen,...

EN ÇOK OKUNANLAR