ManşetKoronavirüs SalgınıTürkiye

Hafta sonu sokağa çıkma yasağına uymayan 40 bin 591 kişiye işlem yapıldı

0
Fotoğraf: AA

İçişleri Bakanlığı, hafta sonu uygulanan sokağa çıkma yasağı kapsamında 40 bin 591 kişiye 1593 sayılı Umumi Hıfzıssıhha Kanunu ve Türk Ceza Kanunu kapsamında adli ya da idari işlemin yapıldığını açıkladı.

Yapılan açıklamada “Covid-19 salgını ile mücadelede toplumsal ve bireysel sağlığımızın korunmasına yönelik olarak uyguladığımız sokağa çıkma kısıtlamasına devam edilmektedir” denildi.

‘Virüsle mücadele henüz bitmedi’

Bu kapsamda; hafta içi 21.00 ila 05.00 saatleri arasında, hafta sonu ise Cuma akşamı saat 21.00’den Pazartesi günü saat 05.00’e kadar sokağa çıkmanın kısıtlandığı açıklamada “Dördüncüsünü uyguladığımız sokağa çıkma kısıtlamasına vatandaşlarımız büyük oranda uyum sağlamıştır. Kısıtlama kararına uymayan vatandaşlarımıza ise idari ya da adli işlem uygulanmıştır” ifadeleri yer aldı.

Açıklamada “Sağlık çalışanları başta olmak üzere, tüm kesimlerin büyük fedakarlıkları ve yürütülen sıkı denetimler sayesinde vaka sayılarında düşüş devam etmektedir. Ancak virüs ile mücadele henüz bitmiş değildir” ifadelerine yer verildi.

More in Manşet

You may also like

Comments

Comments are closed.