Müslüman Kardeşler seçimlerden çekildi

Mısır'da ana muhalefette yer alan yasaklı Müslüman Kardeşler grubu, gelecek Pazar günü ikinci turu yapılacak genel seçimlere giren bağımsız adaylarını çektiğini açıkladı.

Mısır’da ana muhalefette yer alan yasaklı Müslüman Kardeşler grubu, gelecek Pazar günü ikinci turu yapılacak genel seçimlere giren bağımsız adaylarını çektiğini açıkladı.

Müslüman Kardeşler, seçimlerin birinci turuna hile ve usulsüzlük karıştığını ve geçersiz kabul edilmesi gerektiğini söylüyor.

Birinci turda Müslüman Kardeşler’in gösterdiği tek bir aday bile sandalye kazanamamıştı.

Cumhurbaşkanı Hüsnü Mübarek’in iktidardaki Ulusal Demokratik Partisi NDP, birinci turda neredeyse meclisteki sandalyelerin tümünü kazanmıştı.

Liberal çizgideki muhalefet partilerinden Wafd da seçimlerden çekildiklerini ilan etti.

Wafd iki sandalye kazanmıştı, ikinci turda da dokuz sandalye için rekabete hazır olduğunu duyurmuştu.

Wafd partisi, görevden ayrılacak parlamentoda da 12 sandalye sahibiydi.

BBC Kahire muhabiri Jon Leyne, bu son gelişmelerin Mısır hükümetine darbe vuracağı yorumunu yaptı.

Mısır hükümeti, hile iddialarına rağmen birinci turun adil olduğunu ve ikinci turun da planlandığı gibi düzenleneceğini duyurmuştu.

Washington, seçim günü yaşanan usulsüzlüklere ve güvenlik güçlerinin sindirme politikaları izlediklerine ilişkin haberlerin kendilerini kaygılandırdığını bildirdi.

ABD, Mısır’ı yakın müttefiklerinden biri olarak görüyor. (BBC)

İLGİLİ HABERLER

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

‘Süper zenginlere vergi’ G20 Zirvesi’nin sonuç bildirisine girdi

Rio'da yapılan G20 Zirvesi'nin sonuç bildirgesinde dünyayı en çok kirleten süper zenginlere ek vergi, iklim finansmanının artırılması yer aldı; 1.5C hedefi teyit edildi

İspanya’da ölümcül selin ardından halkın artan öfkesi istifalara yetmiyor

İspanya'nın Valensiya kentinde en az 222 kişinin canına mal olan sel felaketinin ardından öfkeli halk sokaklara dökülüp istifa isterken, yerel yetkililer sorumluluktan kaçıyor.

İklim uzmanları: Trump’ın dönüşü iklim eylemini etkiler ama geri döndüremez

İklim uzmanları, Trump'ın yeniden seçilmesinden dolayı iklim eyleminin ağır bir darbe alsa da bugünkü konjonktürde herhangi bir ülkenin politikasından daha güçlü olduğu konusunda birleşiyor

İklim, göçmenler ve kadınlar için kötü haber: Trump başkanlığa çok yakın

Zaferini ilan eden Donald Trump ABD'deki ikinci başkanlık dönemine çok yakın. Sonuçların kesinleşirse ABD'deki hak savunucuları ve iklim politikacıları için işler zorlaşacak.

Cem Özdemir’in Greta Thunberg’e yönelik İsrail tepkisine eleştiri yağdı

Alman Yeşilleri'nden Tarım Bakanı Özdemir'in İsrail saldırılarını eleştiren genç iklim aktivistine desteğin 'gözden geçirilmesini' istemesi, tepkiyle karşılandı.

EN ÇOK OKUNANLAR