Sanat Sokağa Geliyooor!

17 – 26 Eylül tarihlerinde İstiklal Caddesi renkli görüntülerle şenleniyor...

Macaristan Etkinliğinden Bir Kare

17 – 26 Eylül tarihlerinde Macaristan Jonglörler Derneği ve Pera Güzel Sanatlar Kültür ve Sanat Derneğinden “Kültür Başkentleri Pécs ve İstanbul’u Birleştiren Yaratıcı Sokaklar” Sivil Toplum Diyaloğu Projesi, İstiklal Caddesi’nde gerçekleşecek.

Macaristan Jonglörler Derneği ve Pera Güzel Sanatlar’ın ortak olarak gerçekleştirdiği proje, yenilikçi sanat formlarını, özellikle sirk ve katılımlı sokak sanatlarını, Macaristan ve Türkiye’nin kültür başkenti şehirlerine getiriyor.

Gösterilerle eğlendiren, sirk numaraları öğreten kitlesel sokak gösterileri hazırlayarak her yaş grubundan insanın keyif alacağı ve kentli olma, sokağa sahip çıkma, sokakta bütünleşme bilincine sahip olmayı teşvik ediyor. 10 gün sürecek Sirk ve Sokak tiyatrosu festivalindeki “flashmob”da ‘geçici sanatçı’ bile olabilirsiniz.

Halka geniş bir program çerçevesinde katılımcı olacakları 2 festival sunulurken Türk ve Macar sanatçılar çalışıyor, bilgi ve deneyim paylaşıyor ve sanatçı değişimini gerçekleştiriyor. Festivallerin bir parçası da tiyatro, sirk ve gösteri sanatlarının organizatörlerine, destekçilerine ve sanatçılarına yönelik olarak profesyonel toplantılar ve seminerlerdir. İlk festival Macaristan’da Pécs’te 15-25 Temmuz arasında gerçekleştirildi. İstanbul’da da 17 – 26 Eylül tarihleri arasında akşam 17:00 – 19:00 saatleri arasında bir festival gerçekleştirilecektir.

Tarih: 17 – 26 Eylül

Saat: 17:00 – 19:00

Yer: İstiklal Caddesi

Ramazan Kaya
Ramazan Kayahttp://modernwish.wordpress.com/

1980 Yılında D.bakır’da doğdu. İlk ve orta öğrenimini İzmir’de, Lisans Eğitimini, İstanbul’da Marmara Üniversitesi’nde tamamladı. Bu yıllarda tiyatro oyunculuğu, sonrasında tiyatro eğitmenliği ve yönetmenlik yaptı. 2006 Yılında Müjdat Gezen Sanat Merkezi’nde Tiyatro Yüksek Lisansı, 2007 yılında Hacettepe Üniversitesi – Sosyal Bilimler Enstitüsü’nde, Antropoloji Yüksek Lisansına başladı. Bu bölümde tez yazım sürecindedir.
Şu sıralar MEB ve Pune Üniversitesine bağlı olarak Hindistan’da festivaller ve performans sanatlarına yönelik bir araştırma projesi yürütmektedir.
2008 Yılında Yeşiller Partisi üyesi olup, aynı tarihten beri Yeşil Gazete’ye yazmaktadır. 2010 yılında ise köşe yazarlığına başladı.

İLGİLİ HABERLER

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Göç sonrası ‘yeniden çiçeklenenler’ İstanbul’da buluşuyor

Galata Postane'de düzenlenecek 'Rebloom: İstanbul'da Göç Sonrası Mekanlar ve Sanatsal karşılaşmalar' festivali, 5-7 Aralık tarihlerinde izleyicilerle buluşacak.

EkoFilm Platformu’ndan ‘Çevre Dostu Prodüksiyonlar’ için rehber

EkoFilm: Sürdürülebilir Yapım Platformu'nun rehberi, film ve medya sektörünü dönüştürmek isteyen tüm sektör profesyonellerine yönelik hazırlandı.

Tanrı ve şiddet

İlahi şiddetin amacı hukuksal bir yaptırım ya da düzen değil, aksine kurbandır.

Kadıköy Kaymakamlığı ‘Queer’in gösterimini yasakladı: Toplum barışını tehlikeye atar!

MUBI, yasak kararının sanatı ve ifade özgürlüğünü kısıtlayan bir müdahale olduğunu belirterek,  festivalin tamamen iptal edildiğini duyurdu.

BİFED’de büyük ödül yerlilerin mücadelesini anlatan Twice Colonized’ın

11. Bozcaada Ekolojik Belgesel Festivali'nde ödüller sahiplerini buldu. İlk kez mansiyon ve müzik ödülleri verilen festivalde Açık Radyo ve Gebze'de katledilen hayvanlar unutulmadı.

EN ÇOK OKUNANLAR