Kültür-Sanat

Banksy’nin “Mobil Aşıklar” adlı eserine el konuldu

0

Pazartesi günü İngiltere/Bristol’da gizemli sokak sanatçısı Banksy’e ait olduğu düşünülen bir stencil çalışması bir hayranı tarafından flickr sitesinde duyurulduktan ve Banksy’nin resmi internet sitesinde de yayınlandıktan sonra stencile duyulan ilgi gittikçe büyüdü. Sitede yayınlanıp resmiyet kazanması öncesinde de herhangi bir imza olmasa da stencilin bulunduğu yer Banksy’nin izini taşıyordu; siyah bir sokak lambası, taş duvar, parke taşlı sokak.

banksy1

“Mobile Lovers”, Clement Street, Bristol

Birbirine sarılmış bir çiftin hipnotize olmuşçasına telefonlarına bakmasını gösteren “Mobile Lovers” adlı sokak çalışmasına aynı sokakta bulunan “Broad Plains Boys Club” adlı kulüp tarafından el konuldu. 120. yılını kutlayacak olan kulüp 120.000 Avro toplamada Banksy’nin eserini kullanmayı planlıyor.

banksy2

Levye ile çıkartılıp kulübe götürülen çalışmanın yerine bırakılan notta şu sözler yer alıyor:

“Banksy’nin yeni çalışmasına, zarar görmesini engellemek ve vandalizmden korumak maksadıyla kulubümüz tarafından el koyulmuştur. Ufak bir bağış karşılığında gelip görmek serbesttir.”

banksy3

Bir sokak sanatçısının eserine el koyup, var olması gereken sokaktan alıp kapalı bir alana götürerek, ücret karşılığında görülmesini isteyen Broad Plains Boys Club’a karşı tepkiler büyürken, sanatçının hayranları kısa sürede bu hatanın düzeltilip eserin olduğu yere geri götürmesini istiyor.

(BBC,Yeşil Gazete)

 

You may also like

Comments

Comments are closed.