Uncategorized

9 Ocak 2014

0

İzmir Liman İşletmesi operasyonunda savcılıktan polise soruşturma

37 kişi hakkında yakalama kararı bulunun operasyonda 27 kişi gözaltına alınırken diğer 10 kişi 24 saat içersinde yakalanamadı. Bu kişilere önceden haber verildiği ve bu kişilerin kaçtığı öne sürüldü. İzmir Cumhuriyet Başsavcı Vekili ve Basın Sözcüsü Ali Haydar, görevini yapmayan ilgililer hakkında adli soruşturma başlatıldığını duyurdu.

Savcı Öz: “Tehdit edildim”

17 Aralık Yolsuzluk ve Rüşvet Operasyonunu yürüten Savcı Öz dün yaptığı basın toplantısında soruşturmanın peşini bırakması için tehdit edildiğini söyledi:

“Hakkımdaki bu iddialar Sayın Başbakan tarafından açıklanmadan önce Yüksek Yargı kökenli olan, daha önceden tanıştığım ve saygı duyduğum iki kişi, bizzat Sayın Başbakan tarafından bana gönderilmiştir. Bursa’da bir otelde görüştüğüm bu kişiler, sayın başbakanın bana çok kızgın olduğunu, hakkımda ağır laflar ettiğini, bir mektup yazarak kendisinden özür dilemem gerektiğini, hükümete yönelik soruşturmaların derhal durdurulmasını, aksi takdirde zarar göreceğimi ve bunun sonuçlarının benim için ağır olacağını, emniyete neden gittiğimi, bunun herkesi çok kızdırdığını söylediler.”

Hakkında ortaya atılan 22 kez yurt dışına çıktığı iddiasıyla ilgili olarak da:

“Bugüne kadar 22 kere yurt dışına çıktığım hususu kesinlikle gerçek dışıdır. Eğer iddia edildiği gibi bugüne kadar 22 kez yurt dışına çıktığım ispatlanırsa mesleğimden aynı gün istifa edeceğimi ilan ediyorum. İddiaların asılsız çıkması halinde, aynı erdemli davranışı bana bu tür suçlamaları yapandan da bekliyorum.” dedi.

Başbakan’dan Savcı Öz’e: “Tamamen iftira”

Hürriyet gazetesi, adı verilmeyen başbakanlık yetkilisinin, gazetecilerin sorularını yanıtlarken, “Başbakanımızın, iddia edilen konuyla ilgili olarak yüksek yargıdan birilerini ya da herhangi bir kişiyi, birine göndermesi gibi bir durum kesinlikle söz konusu olmamıştır. Bu iddia, Başbakanımızın bizzat kendi ifadesiyle, kesinlikle ve tümüyle iftiradır” dediğini aktardı.

Tepki toplayan Uludere tweetini atan hakeme ceza

Hüriyet’in haberine göre Amatör Futbol Disiplin Kurulu (AFDK), sosyal medyada Uludere olaylarıyla ilgili yaptığı açıklamalar nedeniyle hakem Ümit Çınarlı’ya 6 ay hak mahrumiyeti cezası verdi. Kararı Twitter hesabından da paylaşan TFF Disiplin Kurulu Üyesi Edip Eren, cezanın kesinleşmesinin ardından Çınarlı’nın lisansının iptal edileceğini duyurdu.

Çınarlı’nın Uludere katliamı hakkında attığı tweet:

You may also like

Comments

Comments are closed.