Uncategorized

8 Ocak 2014

0

Savcı Öz artık Bakırköy Başsavcıvekili

17 Aralık Yolsuzluk ve Rüşvet Soruşturmasını yürüten savcı Zekeriya Öz Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu (HSYK) tarafından İstanbul Cumhuriyet Başsavcıvekilliğinden, Bakırköy Cumhuriyet Başsavcıvekilliğine atandı.

Savcı Öz’ün Dubai tatili masraflarının Ali Ağaoğlu’na ait firma tarafından karşılandığı iddia edilmişti. Konuyla ilgili gazetecilere açıklama yapan Öz “Dubai seyahatindeki masrafları kendim karşıladım. Faturaları var. Dubai’den 20 Ekim’de çıktık, 21 Ekim’de buradaydık. Söz konusu fatura (Safari yapıldığına dair) biz döndükten sonraki bir tarihte düzenlenmiş.” dedi. Yazılı açıklama yapıp tüm belgeleri göstermek için HSYK’ya izin başvurusu yaptığını, ancak henüz yanıt gelmediğini de açıkladı.

16 ilin Emniyet Müdürü değişti

İçişleri Bakanlığı kararıyla 16 ilin emniyet müdürü değişti. Ankara, Diyarbakır, İzmir, Adana, Antalya, Bursa, Erzurum, Gaziantep, Hatay, Kocaeli, Malatya, Mersin, Sakarya, Samsun ve Trabzon Emniyet Müdürleri merkeze çekildi. Ankara Emniyet Müdürlüğü’ne Kırıkkale Emniyet Müdürü Kadri Kartal atandı.

Alabora’nın “Mesele sadece Gezi değil” tweetine takipsizlik kararı

Bianet’in haberine göre Oyuncu Memet Ali Alabora hakkında Gezi Direnişi’nde attığı “Mesele sadece Gezi Parkı değil arkadaş, sen hala anlamadın mı? Hadi gel” tweetiyle ilgili yapılan suç duyurularından birinde daha takipsizlik kararı verildi. İlker Şahin, Alabora’nın tweeti hakkında  ‘sanal ortamda millete zarar vermek için ortam oluşturmak’ gerekçesiyle suç duyurusunda bulunmuştu.

İzmir Liman İşletmesi yolsuzluğuna operasyon yapan polisler görevden alındı

İzmir Liman İşletmesi’nde doğrudan teminde usulsüzlük ihbarı üzerine yapılan operasyonda kapsamında incelenen ihale dosyalarında 60 milyon TL’lik usulsüzlükler saptandı. Bu operasyonu yapan üç polis şefinin görevden alındı ve yerlerine jet atamalar yapıldı.

İzmir’de Terörden Sorumlu Emniyet Müdür Yardımcısı Ramazan Karakaya da görevinden alınarak Deniz Limanı Şube Müdürlüğü’nden Sorumlu Müdür Yardımcılığı’na atandı. Deniz Limanı Şube Müdürlüğü’nden Sorumlu Müdür Yardımcısı Hakan Karahan da Terörden Sorumlu Emniyet Müdür Yardımcısı oldu.

You may also like

Comments

Comments are closed.