Uncategorized

8 Nisan 2014

0

Arınç: “Anayasa Mahkemesi Türkiye’yi, Türk halkını, insanımızı, bireyleri ve mahkeme kararlarını hiçe saydı.”

Bülent Arınç 30 Mart yerel seçimleri sonrasında yapılan ilk Bakanlar Kurulu toplantısından sonra Anayasa Mahkemesi’nin (AYM) Twitter yasağının kalkması yönündeki kararıyla ilgili, “AYM, durumdan vazife çıkarmıştır; böyle bir karar alarak kendi Türk yargısının kararlarını geçersiz sayacak bir sonuca ulaştı” dedi.

YouTube erişim engeli kaldırılması talepleri Anayasa Mahkemesi’nde

Bianet’in haberine göre İstanbul Bilgi Üniversitesi’nden Prof. Dr. Yaman Akdeniz ve Ankara Üniversitesi’nden Yrd. Doç. Dr. Kerem Altıparmak ve YouTube avukatı aracılığıyla erişime kapatılan sosyal paylaşım sitesi Youtube’un erişime açılabilmesi Anayasa Mahkemesi’ne (AYM) başvurdu.

Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası Cumhurbaşkanı Gül’e “Kapatılmak istemiyoruz” demek için çaldı

Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası’nın (CSO) Ankara’ya gelişinin yıldönümünün kutlandığı ve Cumhurbaşkanı Gül’ün de katıldığı “90. Yıl Özel Konseri” Cumhurbaşkanı’na “kapatılmak istemiyoruz” demek için çalındı. CSO’dan yapılan açıklamada Türkiye Sanat Kurumu (TÜSAK) yasa tasarısı nedeniyle devletin tiyatro, opera ve bale üreten tüm sanat kurumları gibi CSO’nun da kapatılması söz konusu olduğu söylendi.

Bingöl’ün AKPli Belediye Başkanı Barakazi kadın vekil ve yardımcı olmaz dedikten sonra AKPli üye Ertuğrul istifa etti

Bingöl’de 30 Mart’ta yapılan Belediye Başkanlığı seçimini AKPli Yücel Barakazi, kazanırken, aynı partiden 1’inci sırada meclis üyeliğine kentte mali müşavirlik yapan Nurten Ertuğrul seçildi. Ertuğrul, ilk toplantıda Belediye Başkanı Yücel Barakazi’nin, belediye başkan yardımcılığı ve belediye başkan vekilliğine kadınları getirmeyi düşünmediğini, toplumun bunu hazmetmeyeceğini, bunun dinen ve örfen de uygun olmadığını söylemesi üzerine istifa etti. Ertuğrul açıklamasında “Din adına kimse bize bunu dayatmaya kalkmasın. Dolayısıyla onurlu ve haysiyetli hiç bir partili kadının bu duruma sessiz kalmayacağını umut ederek belediye meclis üyeliği görevimden istifa ettim” dedi.

Mersin için CHP’nin itirazı Yüksek Seçim Kurulu’nda

Mersin’de CHP’nin merkez Akdeniz Belediye Başkan adayı Necdet Tamamoğulları, İl ve İlçe Seçim Kurulları tarafından reddedilen itirazını Yüksek Seçim Kurulu’na taşıdı.

You may also like

Comments

Comments are closed.