Uncategorized

7 Şubat 2014

0

Humus’taki sivillerin tahliyesi için anlaşma

Suriye Dışişleri Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada, Humus Valisi ve Birleşmiş Milletler arasında imzalanan anlaşma kapsamında, kadınların, çocukların, yaşlıların ve yaralıların bölgeyi terk etmesine izin verileceği belirtildi.

Pakistan-Taliban görüşmelerinde ateşkes çağrısı

Pakistan Taliban’ı ve İslamabad yönetimi arasında perşembe günü başlatılan barış görüşmelerinde, yıllardır beklenen bir adım atıldı. Müzakere heyetleri ortak bir açıklama yaparak, ülkedeki barış sürecine zarar verecek her türlü adımdan uzak durulması gerektiğini belirtterek ateşkes çağrısı yaptı.

İspanya sınırında göçmen dramı

Fas’taki İspanya toprağı Ceuta ve Melilla bölgesine yüzerek geçmeye çalışan yüzlerce Afrikalı mülteciden 11’i boğularak yaşamını yitirdi.

Irak’da kadın tutuklular ‘kötü muameleye maruz kalıyor’

İnsan Hakları İzleme Örgütü’nün (HRW) Irak’la ilgili yeni raporunda ülkedeki binlerce kadının güvenlik güçleri tarafından yasadışı bir şekilde alıkonduğu, işkence ve tacize maruz kaldığı belirtiliyor.

Amerikalı diplomat özür diledi

ABD Dışişleri Bakan Yardımcısı Victoria Nuland ile ABD’nin Kiev Büyükelçisi Geoffrey Pyatt arasında geçen telefon görüşmesinde ABD Dışişleri Bakan Yardımcısının AB hakkında küfürlü bir ifade kullandığı iddia ediliyordu. Görüşmenin internete sızdırılması ardından Victoria Nuland AB yetkililerinden özür diledi.

Sisi’nin cumhurbaşkanlığı adaylığına yalanlama

Ordu sözcüsü Albay Ahmed Muhammed Ali, “Facebook” hesabı üzerinden yaptığı açıklamada, Kuveyt’te yayımlanan “El Siyase” gazetesinde yer alan haberin, “doğru olmayan ifadeler taşıdığını özellikle başka medya organlarında çarptırılarak haberleştirildiğini” ifade ederek haberi yalanladı.

(Yeşil Gazete)

You may also like

Comments

Comments are closed.