Uncategorized

7 Mart 2014

0

Sivastopol referandum kararı aldı

Kırım Özerk Cumhuriyeti Parlamentosu’nun, Rusya’ya bağlanmaya yönelik referandum yapma kararı almasının ardından, bu kez de ülkede özel statüsü bulunan Sivastopol kenti, Rusya’ya bağlanmaya yönelik referandum yapılmasına ilişkin karar aldığını açıkladı.

Venezuela Panama büyükelçisine sınır dışı kararı

Venezuela Panama büyükelçisini ve diğer üç diplomatı sınır dışı ediyor. Karar, Nicolas Maduro’nın Panama ile diplomatik ilişkileri kestiklerini, ekonomik ilişkilerini de dondurduklarını açıklamasının ardından açıklandı.

ABD ve AB’den Rusya’ya yaptırım kararı

Ukrayna halkının varlıklarını çalmaktan sorumlu kurum ve bireylere yönelik vize sınırlaması getirdi. Başkan Barack Obama’nın, Ukrayna’daki kurumların demokratik işleyişine zarar verilmesinden sorumlu olan kişiler ve kuruluşlara karşı yaptırıma izin veren emri imzaladığı belirtildi.

BM’den Orta Afrika Cumhuriyeti’nde dini “temizlik” nitelendirmesi

BM Mülteciler Yüksek Komiseri Antonio Guterres, Geçen aralık başından bu yana gerçekleşen olayları Müslümanlara karşı “temizlik” olarak nitelendiren Guterres, “Aralık başından bu yana on binlerce Müslüman ülkeyi terk etti. Orta Afrika Cumhuriyeti’nde kalanlar ise ölüm tehdidi altında yaşıyor” diye konuştu.

Irak kan gölü: 44 ölü, 114 yaralı

Irak Sağlık Bakanlığı’ndan alınan bilgiye göre, ülkede dün meydana gelen 16 patlamada 44 kişi öldü, 114 kişi yaralandı.

(Yeşil Gazete)

You may also like

Comments

Comments are closed.