Doğa MücadelesiManşetYerel

Ordu Çevre Derneği: Kıyılar işgal altında, müdahale edilmiyor

0

Ordu Çevre Derneği (ORÇEV) yönetim kurulu, Ordu‘nun Altınordu ilçesine bağlı Güzelyalı mahallesi kıyılarının yetkili kurumların uyarılmasına rağmen işgal altında olduğunu duyurdu.

Konuya ilişkin Ordu Çevre Deneği yönetim kurulunca yapılan açıklamada, “Derneğimizin sosyal paylaşım sayfalarına Güzelyalı mahallesinden kıyıların işgal edildiğine yönelik fotoğraflar geldi. Yerinde yaptığımız incelemede gönderilen fotoğrafların doğru olduğunu gördük. Buradaki deniz kıyısına yapılmak istenen duvar sürecinde dernek olarak dilekçelerimizi vermiştik. İncelendiği ve duvarın kıyıyı işgal ettiği belirtilmişti. Önlem alınacağı söylenmesine rağmen bugün görüyoruz ki, önlem alma yerine göz yumma olmuş” denildi.

Sorumlular: Belediye, Bakanlık, Kaymakamlık, Valilik…

Ordu Büyükşehir Belediyesi (OBB) yönetiminin de işgalden sorumlu olduğunun belirtildiği açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

“Güzelyalı mahallesinde işletmeler ve villaların önleri keyfi olarak işgal ediliyor. Başta Ordu Büyükşehir Belediyesi, Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Müdürlüğü; Altınordu Kaymakamlığı ve Ordu Valiliği kıyıların işgal edilmesinden sorumlu.”.

‘Para cezasıyla iş kapanacak mı?’

Ayrıca söz konusu duvarlar yapılmadan önce kamyonlarla taşların taşındığına, ağır makinaların kıyıda çalıştığına dikkat çekilerek sorumlu kamu kurumlarına şu sorular yöneltildi:

“Kıyıları koruyacak kurumların nasıl haberi olmuyor? Bundan sonra ne yapılacak? Para cezasıyla iş kapanacak mı? Kıyılar yeniden halkın kullanımına açılmayacak mı?”

‘Şikayetlere zamanında müdahale edilmiyor’

ORÇEV yönetim kurulu, derneğin konunun takipçisi olacağını belirterek suç duyurularında bulunacaklarını da bildirdi.

Son olarak açıklamada, “Dernek olarak bunun gibi durumlarda çok şikayet dilekçesi verdik ancak anında incelemeye gidilmediği için telafisi güç zararların oluşmasına neden olunmaktadır. Aynı şekilde Kumbaşı Balıkçı Barınağı’nda bulunan tersanenin alanını genişletmek için hafta sonu deniz dolduruyordu, haber verdik hemen müdahale etmediler. Usulsüzlükler bir an önce önlenmelidir” ifadelerine yer verildi.

You may also like

Comments

Comments are closed.