Kültür-SanatManşet

50. Altın Portakal Film Festivali’nin jüri başkanı Türkan Sultan

0

Bu yıl 50’ncisi gerçekleştirilecek Antalya Altın Portakal Film Festivali’nin jüri başkanlığını, festival tarihinde önemli bir yere sahip yıldızlardan Türkan Şoray yapacak.

Türk sinemasının ‘sultan’ı Türkan Şoray, 50’nci Antalya Altın Portakal Film Festivali’nin ulusal jürisinin başkanlığını yapacak. Antalya Büyükşehir Belediyesinden yapılan yazılı açıklamaya göre, 4-11 Ekim’de düzenlenecek Uluslararası Antalya Altın Portakal Film Festivali’nde jüri başkanlığı Türkiye sinemasının ustalarından Türkan Şoray’a emanet edildi.

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı ve Antalya Kültür Sanat Vakfı Şeref Kurulu Üyesi Mustafa Akaydın da yaptığı açıklamada, Altın Portakal’ın Türkan Şoray ile 50 yıl öncesine dayanan bir gönül bağı olduğunu, festivalin jüri başkanlığını Türkan Şoray’ın üstlenmesinden onur ve mutluluk duyduğunu bildirdi.

Türkan Şoray’ın ilki 1964 yılında 1. Antalya Altın Portakal Film Festivali’nde Metin Erksan’ın “Acı Hayat” filminde oynadığı rol ile kazandığı olmak üzere 4 altın portakal ödülü bulunuyor.

 

 

 

You may also like

Comments

Comments are closed.