KadınManşet

Altın Portakal’da kadın dayanışması: İran ile dayanışma için sahnede saçlarını kestiler

0

59’uncu Altın Portakal Film Festivali‘nde gösterimi yapılan Narperi’nin Bileziği isimli belgeselin film ekibi ve oyuncuları, İran’da saçı gözüktüğü gerekçesiyle ahlak polisi tarafından katledilen Mahsa Amini‘nin ardından ayaklanan kadınlarla dayanışmak için sahnede saçlarını kesti.

Belgeselde, Denizli‘nin Bozkurt ilçesinde bir kooperatif kuran 20 kadının hikayesi anlatılıyor.

Belgesele konu olan Bozkurtlu emekçi kadınlar, Bozkurt Belediye Başkanı Birsel Çelik, filmin yönetmeni Jale İncekol ve film ekibi, gösterimin ardından sahneye çıktığında saçlarını kesti.

İncekol, şöyle konuştu:

“Mahsa Amini’nin polis şiddetiyle katledilmesinden sonra İran’da kız kardeşlerimizin başlattığı mücadelenin bir parçası olduğumuzu göstermek istedik. İran’daki kız kardeşlerimiz çok büyük bir mücadele başlattılar. Biz şu an filmin ekibi olarak onların yanında durduğumuzu söylemek istiyoruz. Hepimiz Mahsa Amini’yiz.

Yalnızca İran’da değil, ülkemizde kadınlara uygulanan şiddetin son bulması en büyük dileğimiz. Bu mücadelenin bir parçası olmak hepimizin sorumluluğu. Biz sonuna kadar insanların özgürce yaşayabilmesi için mücadele edeceğiz.”

Kadınların kestiği saçlar daha sonra bir kutuda toplandı. Birsel Çelik, Bozkurtlu kadınların hikayesinin anlatıldığı belgesele dair konuştu:

“Üretmezsek tükeniriz, Türkiye’nin kurtuluşu Türk üretiminden geçer. Hele bir de kadın üretirse neler yapacağını göstermek lazımdı. Onun için, dünyayı kadınlar kurtaracak diyorum.

 

 

More in Kadın

You may also like

Comments

Comments are closed.