ManşetTürkiye

375 gün sonra Ahmet Şık ve Nedim Şener’e tahliye

0

İstanbul 16. Ağır Ceza Mahkemesi, Oda Tv davasının 11. duruşmasında 4 gazeteci hakkında tahliye kararı çıktı. Mahkeme başkanı Ahmet Şık, Nedim Şener, Coskun Musluk ve Sait Çakır hakkında tahliye kararı verdi.

Dava kapsamında Silivri Cezaevi’nde tutuklu bulunan Oda Tv Genel Koordinatörü yazar Doğan Yurdakul, 21 Şubat’ta sağlık sorunları nedeniyle tahliye edilmişti.

14 sanıklı Oda Tv davasında eski MİT’çi Kaşif Kozinoğlu’nun ölmesinin ardından 13 sanık yargılanmaya devam ediyor. Bunlardan son tahliyeler sonrası 6 kişi tutuklu olarak yargılanmaya devam edecek.

GEREKÇE: TUTUKLULUK SÜRESİ

DHA’nın haberine göre, Şener ve Şık’ın tahliye gerekçeleri, suç vasıflarının değişme ihtimali ve tutuklu kaldıkları süre olarak ifade edildi.

Nedim Şener’in eşi Vecide Şener, tahliye kararının ardından, “Çok heyecanlıyım. Uzun bir yolun sonunda geldik buraya. Çok şaşırmış durumdayım. Başından beri tahliye kararını bekliyordum. Bu süreç kolay geçmedi. Bugün o kadar mutluyum ki teşekkür ediyorum… Bu bir özgürlük olayı. Hepsinin tahliye edilmesini istiyorum. Kızımız da çok mutlu” diye konuştu.

 

 

 

More in Manşet

You may also like

Comments

Comments are closed.