KadınDünyaManşet

30’dan Daha Fazla: İsrail’de kız çocuğuna toplu tecavüze karşı kadınlar ayakta

0

İsrail’de bu ay başında 16 yaşındaki bir kız çocuğuna 30 kişinin tecavüz etmesine gösterilen tepkiler sosyal medyada “30’dan Daha Fazla” ismiyle kampanyaya dönüştü.

Euronews‘in aktardığına göre, “Kadınların Yürüyüşü” hareketi Facebook üzerinden yaptığı çağrıda kadınlara kaç yaşında tecavüze uğradıklarını ve tecavüzcünün sadece ismini kendilerine yazmalarını istedi. Hareket, açıklamasında “Bütün kadınlar iyi biliyor ki ülkede 30 tecavüzcüden daha fazlası var” dedi.

’30 kişiden ibaret değil’

Grup Arapça ve İbranice olarak yaptığı duyuruda amaçlarının “karar alıcılara toplumdaki sorunun sadece 30 kişiden ibaret olmadığını” belirtmek olduğunu ifade etti.

Hareketin öncülerinden Ruty Klein, yaşadıklarını aktaran kadınların isimlerinin gizli tutulacağını ve oluşturacakları listeyi hükümete ileteceklerini söyledi. Klein, şimdiden çok uzun bir liste ortaya çıktığını belirterek yöneticileri kadına şiddet ile mücadele politikasını değiştirmeye çağırdı.

Netanyahu ‘insanlığa karşı suç’ demişti

20 Ağustos’ta bir yerel gazetenin, Eliat’ta bir otel odasının önünde 30 kişinin 16 yaşındaki kız çocuğuna tecavüz etmek için sıraya girdiğini yazması İsrail’de kadınları sokağa dökmüştü. Haberin ortaya çıktığı günün gecesinde bir çok  şehirde protestolar yapılmıştı.

Başbakan Binyamin Netanyahu, ülkenin gündemine oturan toplu tecavüz olayını “insanlığa karşı işlenmiş suç” olarak nitelendirmiş ve suçluların bir an önce yargılanmasını istemişti.

More in Kadın

You may also like

Comments

Comments are closed.