Uncategorized

3 Ocak 2014

0

Aralık’ta erkek şiddeti çetelesi: 82 kadın ve 2 erkek

Bianet’in kadına şiddet çetelesine göre erkekler Aralık’ta 25 kadın ve 2 erkeği öldürdü; yedi kadına tecavüz etti/tecavüz girişiminde bulundu; 41 kadına şiddet uyguladı; dokuz kadına cinsel tacizde bulundu. Kadınların yüzde 16’sı şikayette bulunmalarına ya da koruma kararı çıkartmalarına rağmen; yüzde 20’si boşanmak istedikleri için öldürüldü. Tecavüzlerin/tecavüz girişimlerinin yüzde 71’i evde, tacizlerin yüzde 66’sı sokakta yaşandı.

İHH’den Radikal ve Hürriyet’e suç duyurusu

İnsan Hak ve Hürriyetleri (İHH) İnsani Yardım Vakfı, Hatay’da durdurulan ve aranmasına izin verilmeyen TIR ile ilgili Hürriyet ve Radikal hakkında suç duyurusunda bulundu. Yapılan yazılı açıklamada, dün ilk olarak Radikal gazetesi ve Today’s Zaman gazetesinin internet sitesinde “Hatay’da İHH’nın silah dolu tırı yakalandı” haberinin yayınlandığı, bu iki sitenin ardından pek çok haber sitesi ve sosyal medyaya haber servis edildiği belirtildi.

Gezi Direnişi Belgeseli “Başlangıç”a Soruşturma

Bianet’ten Elif Akgül’ün haberine göre Gezi direnişi belgeseli “Başlangıç” filmi hakkında “Kamu görevlilerine hakaret” ve “Halkı kin ve düşmanlığa tahrik etme” iddialarıyla savcılık soruşturması başlatıldı.

Hakan Şükür Lig TV’den gönderildi
Dershane tartışmaları sonrasında yayınladığı bir açıklama ile AK Parti’den istifa eden İstanbul Milletvekili Hakan Şükür, yorumculuk yaptığı Lig TV’den gönderildi. Şükür “Biraz önce Digitürk’ün genel müdürü Ertan Özerdem aradı ve kararı tebliğ etti. Yaptığım anlaşma gereği; tazminatım da yok zaten. Bana sözlü tebligat yaptıktan sonra 7 gün içinde noterden ibranamemi yollarlarsa hukuken benimle hiçbir ilişkileri kalmıyor.” dedi.

You may also like

Comments

Comments are closed.