Uncategorized

27 Ocak 2014

0

Esenyurt MHP seçim bürosuna saldırıda 1 ölü 7 yaralı

Esenyurt’ta Milliyetçi Hareket Partisi’nin dün açılışı yapılan seçim irtibat bürosuna düzenlenen silahlı saldırıda, basın danışmanı Cengiz Akyıldız kalbine isabet eden kurşunla hayatını kaybetti. Biri ağır olmak üzere 7 partilinin de yaralandığı olay sonrası geniş güvenlik önlemleri alan polis 6 kişiyi gözaltına aldı.

Ankara’da translari sopalarla dövüp araçlarını parçalayan ‘sahte polisler’ serbest bırakıldı.

Radikal gazetesi muhabiri İsmail Saymaz’ın haberine göre Ankara ’da, kendilerini polis olarak tanıtan Seyit Şahin ve Ömer Durkan adlı iki saldırgan, 20 Ocak’ta ilkin Ç.D. ve Ş.E. adlı iki transseksüelin zorla paralarını gasp edip sopalarla aracını parçaladı. Yarım saat sonra aynı bölgede seks işçisi G.A.’ya biber gazı sıkıp demir sopalarla vurdu ve çantasını gasp etti. G.A.’nın kolu kırılırken, yardıma gelen G.I.’nın da zorla parası alındı. Bunun üzerine iki mağdur hastaneye gitmek için arkadaşları E.B.’nin arabasına bindi. Fakat iki saldırgan bu kez de sopalarla arabayı parçaladı. Mağdurlar günün sonunda şikâyet için Anafartalar Polis Merkezi Amirliği’ne gitti. Polis tarafından ifadesi alınmakla yetinilen iki saldırgan, savcılığa dahi gönderilmeden serbest bırakıldı.

Souncloud’dan sonra Vagus.tv’ye de sansür

Gazeteci Serdar Akinan’ın genel yayın yönetmenliğini yaptığı Vagus.tv internet sitesi, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı kararıyla TİB tarafından kapatıldı. TİB’in internet sitesinde erişim engellerinin sorgulandığı sayfada vagus.tv için “Bu İnternet sitesi (vagus.tv) hakkında İstanbul CBS’nin 16/01/2014 tarih ve 2012/656 sayılı kararına istinaden Telekomünikasyon İletişim Başkanlığı tarafından KORUMA TEDBİRİ uygulanmaktadır.” denildi.

Davutoğlu: “30 sene sonra ne Gezi ne Yolsuzluk Operasyonu hatırlanır.”

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu: “17 Aralık bizim için sadece ve sadece Şeb-i Arus’tur. Başka hiç bir şey değildir. Dünyevi var oluştun, uhrevi var oluşa geçişin olduğu düğün gecesidir. 2013 yılı, bundan emin olunuz ki, birilerinin yapmak istediği, ne Gezi olaylarıyla ne de 17 Aralık operasyonuyla alakalandırılacaktır, bunların hepsi geçicidir.” dedi.

Sarıgül: “Kara propaganda kaybedenlerin oyunudur.”

CHP İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkan Adayı Mustafa Sarıgül Başbakan Erdoğan’ın hakkındaki yolsuzluk iddiaları karşısında Twitter üzerinden “Kara propoganda kaybedenlerin oyunudur. İftira ve karalamalar ile büyük yürüyüşümüzü durduramayacaksınız” dedi.

You may also like

Comments

Comments are closed.