Uncategorized

27 Mart 2014

0

KCK basın davasından 8, İstanbul KCK ana davasından 37 tutuklu sanık tahliye edildi

20 Aralık 2011’de Kürt basınına yönelik gerçekleştirilen operasyonun ardından 46 basın çalışanı hakkında Terörle Mücadele Kanunu 10. Madde’yle yetkili İstanbul 15. Ağır Ceza Mahkemesi’nde dava açılmıştı, iki yıl süresince tahliyeler olmasına rağmen 15 gazetecinin tutukluluk hali devam etti. Sekiz sanığın tahliyesiyle 7 gazeteci tutuklu kaldı.

Berkin Elvan’ın ailesi Başbakan, Vali ve İçişleri Bakanı’ndan şikayetçi oldu

Bianet’in haberine göre Berkin Elvan’ın babası Sami Elvan ve annesi Gülsüm Elvan İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’na giderek Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu ve eski İçişleri Bakanı Muammer Güler’den şikayetçi oldu. Aile Başbakan’ın “Emri ben verdim” sözü ve Gülsüm Elvan’ı mitingde yuhalatması nedeniyle şikayetçi olduğunu açıkladı. Baba Sami Elvan da savcıya verdiği ifadede Berkin’in vurulmadan önce emniyete çağırıldığını, oradaki konuşmalardan polisin Berkin’i tanıdığını anladığını ve bu nedenle Berkin’in bilinçli bir şekilde öldürüldüğünü söyledi.

Yargıtay AKP’ye kapatma davası açılacağını yalanladı

Yargıtay Cumhuriyet Savcısı İsmail Hakkı Şentürk, bazı medya araçlarında yer alan “AK Parti hakkında kapatma davası açma hazırlığında” olunduğuna ilişkin haberlerin gerçeği yansıtmadığını söyledi.

Star Gazetesi Yazı İşleri Müdürü Doğan Ertuğrul medyanın haber değeri taşımayan kara propaganda haberleri yüzünden istifa etti

Ertuğrul istifa mektubunda “İktidar partisinin birçok toplum kesimine karşı kullandığı ayrıştırıcı, kutuplaştırıcı ve kriminalize edici dil; dershane tartışması ile birlikte Gülen Cemaati’ne karşı açıkça nefret söylemine dönüşmüş, milyonlarca insanın büyük bir saygı duyduğu bir kanaat önderi ile bağlıları akıl almaz şeylerle suçlanmış ve bu dil seçim meydanlarına taşınmıştır.

Türkiye’nin yaşadığı bu cinnet halinden medya fazlasıyla nasibini almış, haber değeri taşımayan ve algı yönetimi, daha doğru ifadeyle kara propaganda amacı güden ‘haberler’ gazete ve televizyonların rutini haline gelmiştir.”

RTÜK Kanaltürk’ün ulusal yayın hakkını iptal etti

Cemaate yakınlığıyla bilinen Koza İpek Grubu’nun 2008 yılında satın aldığı Kanaltürk, Radyo Televizyon Üst Kurulu’na (RTÜK) başvurarak ulusal yayın hakkı talep etmişti.

You may also like

Comments

Comments are closed.