Uncategorized

25 Mart 2014

0

Dış İşleri Bakanı Davutuğlu: “Bu topraklara tecavüz etmek isteyenlere haddini bildiririz”

Yerel seçim çalışmaları için Akşehir’i ziyaret eden Davutoğlu vurulan Suriye uçağı ile ilgili: “Dün, Suriye rejiminin uçakları hava sahamızı ihlal etmeye kalktılar. Şerefli ve izzetli Türk Silahlı Kuvvetleri ve pilotlarımız hadlerini bildirdi ve uçağı düşürdü. İster havadan ister karadan ister denizden, bu topraklara tecavüz etmek isteyenlere haddini bildiririz” dedi.

Birleşmiş Milletler’den Türkiye ve Suriye’ye: “İlave askeri hareketlerden sakının”

BM Genel Sekreter Sözcü Yardımcısı Farhan Haq, BM Genel Sekretieri Ban Ki-moon’un Türk ve Suriyeli taraflardan ilave askeri hareketlerden sakınmalarını ve tansiyonu düşürmelerini istediğini açıkladı.

Twitter’ın kapanmasıyla e-ticaret sektörünün yabancı yatırımları durabilir

Dünya gazetesinden Yener Karadeniz’in haberine göre bu yıl yüzde 25 artması beklenen dış kaynaklı yatırımın tehlikeye girdiğini açıklayan sektör temsilcileri, yasak kararının Facebook ve Youtube’a sıçramasından endişe edildiğini dile getirdi.

ABD’den Twitter yasağı hakkında: “İnsanların özgür ifade haklarına yönelik bu türden bir kısıtlamaya demokraside yer yoktur”

ABD Dışişleri Sözcüsü Marie Harf günlük basın toplantısında Türkiye’de Twitter’ın yasaklanmasıyla ilgili sorulara: “Hükümet yasakladığından beri, önceye göre Türkiye’den daha fazla tweet var. Sanırım bu, ifade özgürlüğünü kısıtlamaya çalışan insanlara, bunun işlemediğine ve yapılacak doğru şey olmadığına dair ilginç bir işaret. İnsanların özgür ifade haklarına yönelik bu türden bir kısıtlamaya demokraside yer yoktur” dedi.

Mahkeme 13 yaşındaki çocuğa tecavüzün kanıtı 3 tecavüz raporunu ve tecavüzcünün itirafını yeterli bulmadı

Geçen yıl Diyarbakır’da ölümle tehdit edilerek ve şiddet görerek tecavüz edilen 13 yaşındaki F.S. için verilen üç adet tecavüz raporunu mahkeme yeterli bulmadı. Tecavüzcü B.Ç.’nin teşhis edilmesine ve suçunu itiraf etmesine rağmen mahkeme Adli Tıp’tan ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi’nden tecavüz ve ruh sağlığına ilişkin rapor istedi. Bu raporlara ek Çocuk İzlem Merkezi’nden de beden ve ruh sağlığı bozulmuştur raporu alındı. Bu üç raporu da yeterli bulmayan mahkeme, Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’nden mağdurun beden ve ruh sağlığına ilişkin kurul raporu aldırılmasına karar verdi. Psikolojisi bozulan F.S. ise mahkeme kararına rağmen 4’üncü rapor için hastaneye gitmedi. Diyarbakır 2’nci Ağır Ceza Mahkemesi, mağdurun babası ve annesinin rızasına bakılmayarak rapor için polis zoruyla götürülmesine ve bir sosyal hizmet uzmanının da refakat etmesine karar verdi.

You may also like

Comments

Comments are closed.