Yeşil Havadis

24 Eylül mitingi için geri sayım

0

24 Eylül’de Kadıköy’de “iklimi değil sistemi değiştirelim” mitingine hazırlanan Küresel Eylem Grubu, Greenpeace ve Yeşiller Partisi bugün bir basın toplantısı düzenleyerek İstanbulluları sokağa çıkmaya çağırdı. Basın toplantısında termik santral kurulmasına direnen Yeşil Gerze Çevre Platformu temsilci Öznur Özden ve Açık Radyo’dan Ömer Madra birer konuşma yaptı.

Küresel ısınmayı en fazla artıranların başında kömürle çalışan termik santrallar geliyor. Bilim insanları termik santralların kapatılmasının iklim değişikliğini durdurmanın başlıca gereklerinden biri olduğunu söylüyor. Yeşil Gerze Çevre Platformu’dan Öznur Özden, 2008 yılında itibaren Anadolu Grup tarafından Gerze’de kurulmak istenen termik santrala karşı gelişen büyük mücadeleyi anlatı.

Halkın termik santral istemediğini Anadolu Grubu’nun yetkililerine söylemelerine rağmen şirketin bunu “halkı bilgilendirme toplantısı yaptık” diye kamuoyuna duyurduğunu söyleyen Özden, Gerze’de yapılmak istenen santralın hiç bir yasal dayanağı olmadığını, halkın direncinin de bölgedeki jandarma ve polis baskısıyla kırılmak istendiği anlattı.

Öznur Özden, bölge halkının kendi arasında çok ciddi örgütlendiğinden Ağustos ayından itibaren termik santral kurulmak istenen bölgede kamp kurduklarından ve termik santral kurulmasına izin vermeyeceklerini söyledi.

Açık Radyo’dan Ömer Madra’da iklim değişikliği karşısında hükümetlerin sorumsuzluğuna dikkat çekti ve felaketi önlemek için insanların harekete geçmesi gerektiğini söyleyerek herkesi 24 Eylül cumartesi günü Kadıköy’de buluşmaya çağırdı.

Miting ve konser: İklimi değil sitemi değiştirelim! 24 Eylül cumartesi saat 14.00’te Kadıköy’de Et Balık Kurumu önünde buluşuyor, İskele Meydanı’na yürüyoruz. Saat 16.00’de birçok grup ve sanatçının sahne alacağı iklim konseri başlayacak. Düzenleyenler: Küresel Eylem Grubu, Greenpeace, Yeşiller Partisi.

(Marksist.org)

You may also like

Comments

Comments are closed.