İklim KriziManşet

Küresel iklim grevine son bir gün!

0

24 Eylül Küresel İklim Grevi‘nde dünyadan milyonlarca, Türkiye’den de binlerce genç iklim krizine karşı karar vericilerin anlamlı ve somut adımlar atması talebiyle sokaklarda olacak.

Küresel çağrıya Fridays for Future Türkiye, Youth for Climate Türkiye ve Roots & Shoots Türkiye İstanbul Kadıköy’de düzenlenecek grev ile cevap verecek.

Sanatçılardan greve destek

24 Eylül Cuma günü genç iklim aktivistleri, saat 12.00 ile 14.00 arasında Kalamış Parkı’nda düzenlenecek vegan piknikte bir araya gelecek. Saat 17.00’de Kadıköy’deki Eminönü İskelesi önünde toplanacak aktivistleri, basın açıklamasının ardından Müze Gazhane’ye kitlesel yürüyüş düzenleyecek.

Grev, saat 18.00’de Müze Gazhane’de düzenlenecek forumlar ve konserler ile devam edecek. Can Bonomo, Nova Norda, Can Kazaz ve Nilipek verecekleri konserlerle küresel iklim grevine destek olacak.

küresel iklim grevi Kadıköy programı

‘Çöküş noktasına yaklaşıyoruz’

Genç iklim aktivistleri, gezegenin ekosistemlerini çöküşe sürükleyen ve kirleten, doğayı yok eden üretim ve tüketim biçimlerimizin, doğanın sömürülmesine dayalı yaşam şeklimizin değişmesini istiyor.

Gençler küresel iklim grevi için yaptıkları çağrıda “Gezegenimiz her geçen gün iklim krizinin etkilerine daha çok maruz kalıyor. Gezegenimizdeki yaşamın sürmesini sağlayan kritik sistemler geri dönüşü olmayan çöküş noktasına yaklaşıyor” diyorlar.

İklim Acil Durumu için kampanya başlatıldı

Şu ana kadar toplamda, 1 milyardan fazla insanın yaşadığı 35 ülke ve içinde 2021 yerel ve bölgesel yönetim iklim acil durumu ilan etti.

İklim acil durumu ilan eden ülkeler arasında; Arjantin, Kanada, Avustralya, Avrupa Birliği ülkeleri ayrı ayrı ve Avrupa Birliği bölgesel birlik olarak, Amerika Birleşik Devletleri, Malta, Yeni Zelanda, Güney Kore ve Japonya var.

Türkiye’deki gençlik ekipleri, Türkiye’de de iklim acil durumu ilan edilmesi için Change.org’da bir imza kampanya başlattı. İklim Grevi’nde dile getirecekleri taleplerini, “İklim Acil Durumu” başlığı altında topladılar.

Bu talepler ülkemizde karbonsuz düzene geçişle ilgili bir eylem planı yapılmasını, merkezi yönetim ve yerel yönetimlerin gerekli düzenlemeleri yapmalarını içeriyor. İki gün içerisinde 10 bine yakın imza topladıkları kampanyaya change.org/iklimacildurumu adresi üzerinden ulaşılabilir.

More in İklim Krizi

You may also like

Comments

Comments are closed.